Kooperativa: Při infarktu myokardu získají klienti dvojnásobné pojistné plnění


			Kooperativa: Při infarktu myokardu získají klienti dvojnásobné pojistné plnění

Srdeční infarkt představuje vážné onemocnění, které přímo ohrožuje život. Postihuje ročně okolo 25 tisíc lidí, obvykle starších padesáti let. Jak zjistil průzkum, který si Kooperativa nechala zpracovat u společnosti Ipsos, s infarktem myokardu má zkušenost 60 % Čechů. Polovina populace si myslí, že by dokázala určit jeho příznaky, avšak pouze 5 % by s jistotou vědělo, jak dotyčné osobě pomoci.

Hlavní příznaky infarktu myokardu jsou bolest na hrudi, pocit nedostatku vzduchu, nevolnost, pocení, úzkost, bolest v paži, krku nebo čelisti. Přestože se jedná o závažné a poměrně známé onemocnění, jen čtvrtina Čechů má povědomí o možnosti pojistit se. A přitom doba léčení po komplikovaném infarktu trvá i několik měsíců. Což je docela dlouhá doba, po kterou nemocnému výrazně poklesne příjem. Navíc se velmi pravděpodobně přidají omezení v běžném životě, která nastanou po doléčení. Češi si tedy často riziko uvědomují, ale v pojišťování vážných onemocnění moc zodpovědní nejsou.


Mohlo by vás zajímat: Světovou ekonomiku zasáhl tvrdý a bezprecedentní šok


„Průzkum nám přinesl několik zajímavých zjištění, o možnosti pojištění infarktu v rámci ŽP ví méně než čtvrtina populace. Ale hlavně to, že zajímavá nabídka by k jeho sjednání motivovala 37 % populace. Proto jsme se rozhodli nabídnout jim dvojnásobné plnění v případě infarktu myokardu,“ představuje akci, kterou na základě průzkumu pojišťovna Kooperativa připravila, Petr Procházka, ředitel Úseku pojištění osob.     

Akce trvá od 1. května do 31. července 2020. „Klienti, kteří si v tomto období sjednají pojištění vážných nemocí a úrazů v rámci kteréhokoliv pojištění FLEXI nabízíme, že pokud by je kdykoliv v průběhu trvání pojištění postihl infarkt myokardu, vyplatíme jim dvojnásobek sjednané pojistné částky. Takže mohou získat navíc až 1 milion Kč," popisuje podrobnosti zvýhodněné nabídky Petr Procházka. Akce se vztahuje na pojištění dospělého i dítěte a platí pro nové smlouvy i dodatky.

Zdroj: Kooperativa

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Dotaz na Kooperativu

Miroslava N.,  7. 5. 2020

Proč jen u Flexi? V nabídce je i Na prani a Perspektiva. Známena to, ze Koop se rozhodla do budoucna upřednostnit Flexi před ostatními svými produkty, které postupně ukončí?
Děkuji.

RSS

Související články