Kooperativa vás zve na Udržitelnou konferenci


			Kooperativa vás zve na Udržitelnou konferenci
26.4.2021 Tiskové zprávy

Za pět minut dvanáct! Je čas vrátit svět tam, kam patří. Dát planetě, respektive nám samotným, novou šanci. Asociace Startupů (celým názvem Česká asociace startupů kvalifikovaných k investici, z. s.) už roky propojuje smysluplné projekty s investory a odborníky z řad daňových expertů, právníků i obchodních partnerů.

Nyní jsme se rozhodli pomoci enviromentálně zaměřeným firmám, které pomáhají napravit naši planetu. Nabitá konference plná pozitivní energie s personami českého eko byznysu se koná již
6. května v 11:55 h. a můžete se bezplatně zaregistrovat na adrese Udržitelná.cz.

„Už nějakou dobu pozorujeme, jaký dopad mají naše každodenní životy na životní prostředí i zdraví lidí a že už je opravdu nejvyšší čas, abychom s tím zkusili něco udělat. Proto podporujeme také mladé firmy, které mají globální vizi s dopady na zlepšení životů nás všech. Ty, které dávají smysl pro lidstvo samo. A to je také důvodem, proč jsme se rozhodli společně s generálním partnerem, kterým je Kooperativa pojišťovna, uspořádat Udržitelnou konferenci věnovanou problematice klimatických změn budoucnosti a jejich dopadu na naše životy. Chceme představit firmy, které aktivně hledají řešení, nebo už jej dokonce mají a ukázat tak všem, že s tím lze opravdu něco dělat! Startupy a inovace jsou už i v oblasti udržitelnosti a pokorně čekají na svou pozornost. A my jim chceme touto konferencí pomoci se ukázat,“ vysvětluje David Zábrž, předseda Asociace Startupů.


Mohlo by vás zajímat: Celková důvěra v ekonomiku se zvýšila


„Pojišťovny dokáží pojistit, a následně i nahradit, následky většiny živelných škod, ale některé jsou samozřejmě nenahraditelné, třeba škody na životním prostředí. K tomu se musíme spojit všichni. My už jsme začali, myslíme udržitelně a je naší snahou planetu předat příštím generacím v co nejlepším stavu. A nové technologie nám v tom mohou pomoci, je to cesta, kterou jsme se rozhodli vydat,“ potvrzuje postoj pojišťovny Kooperativa její generální ředitel Martin Diviš.

A co vás na konferenci čeká?

Těšit se můžete projekt Fakta o klimatu, který přispívá ke zkvalitnění společenské diskuse o klimatické změně a podává srozumitelné údaje široké veřejnosti. V neposlední řadě se seznámíte s tím, jak iniciativa Změna k lepšímu pracuje na nastartování sebevědomé, chytré a udržitelné ekonomiky České republiky, jaké řešení pro zmenšení uhlíkové stopy nabízí nadační fond Biochar nebo jak OBEC 2030 pracuje na environmentální modernizaci venkova.

Ze startupového světa se seznámíte například s projektem Kokoza, který umožňuje kompostováním ve městech snížit množství bioodpadu, který může být využit jako hnojivo například pro vlastní rajčata. Projekt Perfect Air usiluje o poskytování zdravějšího a udržitelnějšího života každému člověku na Zemi prostřednictvím nejrelevantnějších informací o kvalitě a stavu ovzduší.

Společnost Green Cat nám ukáže, že působivý marketing lze dělat i s ohledem na životní prostředí. O celoročním vertikálním farmaření s minimální uhlíkovou stopou se dozvíme více od společnosti Growlight Bohemia a svou vizi toho, že jednorázové obaly na jídlo s sebou se snad už brzy stanou minulostí, nám představí ReKrabička.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: „Sociální skóring“, aneb otevírání Pandořiny skříňky


V závěrečné části konference vystoupí společnost Mattoni, která usiluje o to, aby celé nápojové odvětví bylo dlouhodobě udržitelné, a přistupuje tak zodpovědně i k péči o své prameny a zdroje. Dále se představí také průkopník zelené architektury, firma LIKO-S, která usiluje o návrat zeleně do měst a snaží se zajistit, aby naše města byla příjemným místem pro život i dalším generacím. Vystoupí také společnost Meteopress, která se snaží díky svým předpovědím eliminovat dopady negativních vlivů počasí na zdraví, majetek a duševní pohodu lidstva. Posledním řečníkem bude průkopník udržitelného podnikání ve výrobě bylin, čajů a koření, firma Sonnentor.

Podrobnější informace na jdete na webu Udržitelná.cz.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články