Pillow potvrzuje roli inovátora českého pojistného trhu


			Pillow potvrzuje roli inovátora českého pojistného trhu

Zlatý polštářový hattrick slaví Pillow pojišťovna. V rámci soutěže Nejlepší pojišťovna pořádané Hospodářskými novinami z nakladatelství Economia získala již potřetí 1. místo pro své pojištění v kategorii Pojišťovací inovátor.

První? Potřetí!

V roce 2020 ve stejné soutěži bodovala Pillow se svým prvním produktem, pojištěním vozidel. V následujícím roce 2021 Pillow obhájila inovátora s přelomovým produktem pojištění osob postaveným na neživotní licenci. A třetí první místo získala Pillow pojišťovna tento rok s aktuální novinkou v pojištění majetku.


Mohlo by vás zajímat: Markéta Šichtařová: Češi se ženou do ztráty


Majetkové pojištění naducané výhodami

Ještě nedávno se zdálo, že v pojištění majetku a odpovědnosti nelze vymyslet nic nového a veškerý pokrok bude spočívat v přidávání méně obvyklých pojistných nebezpečí. Stejně tak byli spotřebitelé a jejich poradci smířeni s tím, že pojistné podmínky pojištění majetku jsou dlouhé a často obtížně nepochopitelné. Pillow pojišťovna ukázala, že stejně jako lze revolučně vylepšit pojištění vozidel nebo osob, je změna možná i v pojištění majetku. Na počátku roku 2022 představila novinku plnou produktových inovací.

  1. Bezpečná garance neuplatnění podpojištění
    Pillow pojišťovna jako první nabídla doporučenou částku s garancí pro všechny tři druhy pojistných částek: domácnosti, budovy (resp. stavebních součástí) i vedlejších staveb.
  2. Automatická valorizace pojistných částek
    Unikátní algoritmus automaticky zvyšuje pojistné částky dle chytře zvolených indexů. Pro rodinný dům dle indexu růstu stavebních prací, pro vybavení domácnosti dle exkluzivního indexu odvozeného ze spotřebitelského koše ČSÚ.
  3. Pouze jediná spoluúčast na událost
    Jako první pojištění v Česku přímo v podmínkách garantuje spoluúčast ve vztahu k události, a ne k jednotlivým pojistným částkám (domácnost, budova, …). Samozřejmostí je stejná výše spoluúčasti pro všechna rizika a nikoliv např. zvýšená spoluúčast pro povodeň a záplavu.
  4. Pojištění věcí mimo domov
    Novinka jako jediná umožňuje na jedno kliknutí pojistit věci nejen na pojištěné adrese, ale také mimo místo pojištění. Oproti běžným produktům zahrnuje více míst a více pojistných nebezpečí, včetně krádeže lyží a snowboardu odložených ve stojanu během pauzy na oběd při lyžování.
  5. Krátká smlouva, jasné podmínky
    Nemožné se stalo skutečností. Pojistná smlouva vítězného pojištění se vešla na jedinou stránku a celé podmínky na pouhých 12 stran. Pojištění konečně může rozumět skutečně každý.
  6. Třikrát all-risk pro trojnásobnou jistotu
    Popelka měla 3 oříšky, klienti Pillow mohou mít až 3 all-risky. Havárie rozvodů, když se vrtá, kam nemá. Skla a sanita, když to praskne. Strojní pojištění, když to prostě nefunguje.
  7. Minimum sublimitů
    Méně je někdy více a u limitů omezujících pojistné plnění to platí dvojnásob. Inovativní Pillow pojištění jich obsahuje pouze několik. Všechny jsou uvedeny v pojistné smlouvě, a tak nikdy nikoho nepřekvapí.
  8. I zahrada si zaslouží svůj polštář
    Unikátní polštář “Věci na zahradě“ zahrnuje porosty i obvyklé vybavení zahrady. Díky němu se pojištění vztahuje také na stromy, keře, živé ploty, grily, udírny, zahradní nábytek, trampolíny, stůl na stolní tenis, zahradní jezírko nebo robotickou sekačku.
  9. Exkluzivní odpovědnost k nemovitosti
    Jakou roli máš, takovou odpovědnost potřebuješ. Tak jednoduše, a přitom geniálně, je postavena nabídka odpovědnosti vztahující se k nemovitosti. Myslí nejen na majitele, ale také na nájemce a s unikátním krytím i na pronajímatele.
  10. Každá forma vlastnictví i užití
    Pojištění lze snadno nastavit pro každou formu držby nemovitosti: osobní i družstevní vlastnictví nebo nájem. Družstevníci ocenění nezávislé stanovení pojistné částky stavebních součástí. Forma užití zahrnuje nejen standardní (trvale, rekreačně), ale také všechny typy pronájmů, od dlouhodobého až po krátkodobý typu AirBnB.

Mohlo by vás zajímat: Allianz: Riziko požáru na moři roste s převáženými lithiovými bateriemi


Pro odborníky a profesionální pojišťovací poradce je produktová „videoseznamka“ i všechny důležité produktové informace (včetně pojistných podmínek a cílových trhů) součástí portálu proporadce.cz. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Staré dobré "novinky"

Zdeněk H.,  2. 11. 2022

Ani jeden z bodů Pillow nenabídla jako první - jde o součásti pojištění, které jsou na trhu již několik let. "Unikátní algoritmus' dnes používá 8 z 10 pojišťoven, stejně tak adekvátní doporučení pojistné částky. Gratuluji, Pillow právě objevila Ameriku!

Doporučení není garance

Petr Horký,  4. 11. 2022

Trochu pojištění rozumím a tak jen potvrzuji: garanci nabízí jen Pillow a Uniqa. Pillow má garanci komplet (domácnost, nemovitost/stavební součástí, vedlejší objekty), Uniqa omezeně. A nyní Pillow vyprovokovala Direct, který garanci také připravuje. Takže tu budou jen 3 pojišťovny. Nesmíte si plést doporučení, které není nijak závazně a garanci, která je černá na bílém v podmínkách popsána.

Unikátní algortimus

Martin Podávka,  4. 11. 2022

Hezký den, za tím si stojím, nikdo nemá stanovení koeficientu inflace jako my. Nevzali jsem jen inflaci z ČSÚ, protože např. zdražení zájezdů do zahraničí, které ve spotřebitelském koši je, se přece nijak růstu ceny vybavení domácnosti netýká. Vybrali jsme z koše jen ty oblasti, které se skutečně vztahují k hodnotě domácnosti. A jako první nyní v listopadu zveřejníme na našem webu metodiku stanovení valorizačních koeficientů a k nim i hodnoty pro jednotlivá čtvrtletí. Opravdu to nikdo jiný zatím takto nemá.  A stejně další body: garance neuplatnění podpojištění pro budovu, domácnost i vedlejší stavby. Kdo to měl takto komplet dříve než my? Chce se mí říci: "nebuďte slušnej a řekněte jméno" :) Prima den a inovacím zdar!

RSS

Související články