Pojištěného veterána pohlídá telematická jednotka


			Pojištěného veterána pohlídá telematická jednotka
3.5.2022 Tiskové zprávy

V registru vozidel dnes najdeme přes 300 tisíc osobních automobilů starších 25 let, které se až dosud pojišťovaly v rámci „běžných“ produktů a sjednat havarijní pojištění pro většinu z nich nebylo možné. Právě na tyto vozy cílí nové pojištění veteránů, které Kooperativa uvádí na trh.

„Víme, že veteránská vozidla jsou většinou rodinné klenoty, proto jsme pro ně v rámci nového produktu připravili speciální balíčky MEZIPLYN a NAPLNO, které zahrnují i telematickou jednotku umožňující mít veterána neustále pod dohledem. Jednotka hlídá jeho kondici i polohu a v případě problémů klienta upozorní. Jako první na trhu nabízíme i možnost havarijního pojištění veteránů, včetně těch na tzv. „veteránských“ značkách,“ představuje unikátní výhody pojištění veteránů Aleš Zethner, ředitel Úseku pojištění motorových vozidel v Kooperativě.


Mohlo by vás zajímat: Markéta Šichtařová: Benzín na příděl!


telematická jednotkaZájemci si mohou vybrat ze tří balíčků, již základní ROZJEZD nabízí nejen povinné ručení a asistenční služby, ale také pojištění nezaviněné nehody. V takovém případě za klienta komunikaci s pojišťovnou viníka zajistí Kooperativa a klient nemusí nic složitě řešit. Dva další balíčky MEZIPLYN a NAPLNO zahrnují i pojištění pro případ odcizení celého vozidla nebo živelní pojištění. Varianta NAPLNO pak navíc i pojištění havárie vozidla. Zároveň klient v obou těchto variantách získá telematickou jednotku Xmatron, která pomůže ochránit pojištěného veterána.

Telematická jednotka je propojena s mobilní aplikací ve smartphonu, takže klient může on-line sledovat polohu vozidla (GPS lokace), dostane varování v případě pokusu o odcizení vozidla (pokus o odtah, zvedání a jiné pohyby vozu), nabízí také sledování teploty a vlhkosti v místě parkování. Zajišťuje i automatické volání asistenční služby v případě nehody nebo možnost vedení knihy jízd.   


Mohlo by vás zajímat: Lukáš Kovanda: Inflace trhá rekordy, důchodci se proto dočkají třetí valorizace


Pojištění veteránů je určeno pro motocykly a osobní automobily historicky a sběratelsky cenné, které jsou starší než 25 let. Připojistit si zájemci mohou i skla, zavazadla nebo úraz. Pro varianty MEZIPLYN a NAPLNO je povinná vstupní prohlídka vozidla a klienti si u nich mohou volit ze tří limitů  maximálního ročního nájezdu, a to 1, 3 nebo 7 tisíc kilometrů ročně.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články