Pro rok tuzemské dovolené vzniklo pojištění Český turista


			Pro rok tuzemské dovolené vzniklo pojištění Český turista

Letošní sezóna bude rokem tuzemské dovolené, očekává Pojišťovna VZP (PVZP). Vytvořila proto nový produkt, který kryje všechna rizika, která mohou na cestách potkat pěšího turistu, cyklistu, motorkáře, ale i vodáka.

Pojištění Český turista obsahuje nejenom úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti, ale i spoustu dalších vychytávek, které se na cestách můžou hodit. „V pojištění jsme zkombinovali všechny varianty, které při poznávání Česka můžou jednotlivce i celou rodinu potkat,“ říká Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP.

Součástí je například cykloasistence, díky které se cyklista může na cestách spolehnout na opravu defektu nebo svoz do cykloservisu, ale třeba i odvoz dětí do penzionu nebo k babičce v případě vlastní hospitalizace. Pro případ poruchy nebo nehody automobilu či motorky funguje autoasistence v rámci pojištění Bezstarostná jízda.


Mohlo by vás zajímat: ČNB snižuje úrokové sazby. Jaká další opatření bude přijímat?


Český turista zahrnuje i pojištění kauce při půjčení kola nebo kánoe a také všechny osobní věci včetně elektroniky. V balíčku je i pojištění odpovědnosti, pojištění nebezpečných a extrémních sportů, pojištění storna propadlých služeb cestovních kanceláří nebo objednaného ubytování a také úrazové pojištění.

Nové pojištění nahrazuje standardní cestovní pojištění pro cesty do zahraničí v případě, kdy pojištěný například na horské túře překročí hranice a zraní se na druhé straně; pro takový případ zahrnuje i pojištění léčebných výloh.

Pojištění Český turista je možné sjednat na kterékoli pobočce Pojišťovny VZP. Pro členy Klubu českých turistů poskytuje Pojišťovna VZP 25% slevu po předložení členské legitimace.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články