PVZP: Cestovní pojištění nabízí finanční pomoc v případě nákazy covidem-19


			PVZP: Cestovní pojištění nabízí finanční pomoc v případě nákazy covidem-19

Pojišťovna VZP (PVZP) aktualizovala produkt cestovní pojištění, které nabízí finanční pomoc v případě nákazy covidem-19 v průběhu pobytu v zahraničí či dokonce před jeho začátkem. V balíčku nadstandard pojištění kryje náklady spojené s onemocněním koronavirem i v zemích s vysokým nebo velmi vysokým rizikem nákazy, a to i v případě rekreační cesty. 

Cestovní pojištění od PVZP pomůže finančně zvládnout nepříjemnosti spojené s nemocí covid-19
a nabízí úhradu výloh spojených s karanténou kdekoliv na světě, a to i v případě dovolených. V balíčku Nadstandard pojištění kryje prakticky všechny výlohy a nepříjemnosti spojené s nemocí covid-19, které se mohou v zahraničí přihodit, nejen výlohy spojené se samotnou léčbou a hospitalizací. Je-li cestovatel umístěn do karantény, je hrazeno ubytování a strava. Pokud se pojištěnému nepodaří vrátit se zpět do vlasti v původně plánovaném termínu, součástí pojištění je rovněž financování cesty domů.


Mohlo by vás zajímat: Tři druhy pojišťoven z pohledu pojištění osob (2. díl)


Společně s přetrvávající koronavirovou krizí jsme se rozhodli rozšířit nabídku cestovního pojištění v nadstandardním balíčku i o země s vysokým a velmi vysokým rizikem nákazy. Předpokládáme, že právě proto, že už se jedná o druhý rok, který prožívá celý svět s velmi výraznými omezeními, budou mít lidé potřebu relaxovat, jet na dovolenou, vycestovat. Chceme, aby cestovali s pocitem, že o ně bude postaráno, pokud onemocní nemocí covid-19 a nebo nebudou moci na již zaplacenou dovolenou kvůli onemocnění odcestovat,” komentuje rozšíření Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP.


Mohlo by vás zajímat: Lucie Žulavská k revizi motorové směrnice: Pojistné procesy musí být on-line!


Podmínky a výše pojistného plnění se v rámci Evropy odvíjí od cestovní mapy (semaforu) na webových stránkách MZV ČR, která označuje jednotlivé země různými barvami podle stupně rizika nákazy.
V případě mimoevropských destinací se PVZP rovněž řídí oficiálními doporučeními MZV ČR, a to zejména aktuálním označením stupně rizika platící pro jednotlivé země. V potaz se vždy bere ten stupeň rizika, který platil v den začátku cesty. Cestovní pojištění od PVZP tedy kryje rizika spojená s nákazou koronavirem doslova kdekoliv na světě.

Pojištění na cesty je možné sjednat na obchodních místech Pojišťovny VZP,VZP ČR a také on-line na webových stránkách www.pvzp.cz.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články