Sídlo Pojišťovny VZP je od 1. června na nové adrese v centru Prahy


			Sídlo Pojišťovny VZP je od 1. června na nové adrese v centru Prahy
2.6.2021 Tiskové zprávy

Pojišťovna VZP se přestěhovala do nového sídla v historické budově v Lazarské ulici v centru Prahy. Doposud PVZP sídlila v pronajatých prostorách, jejichž užívání bylo velmi nákladné, a proto Pojišťovna dlouhodobě uvažovala o koupi vlastní nemovitosti.

O koupi vlastní budovy PVZP usilovala od roku 2009. Od investice do vlastní nemovitosti PVZP očekává výraznou úsporu nákladů na provoz a zároveň bude sloužit jako možný zdroj krytí budoucích nároků klientů. Klienti i obchodní partneři nyní budou moci navštívit PZVP přímo v novém sídle na adrese Lazarská 1718/3 či v Café Jistota, kavárně s pobočkou PZVP, na téže adrese.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Floskule současnosti – „udržitelnost“


Jsme hrdí, že jako ryze česká firma budeme moci vést pojišťovnu z historického centra Prahy, a těšíme se, až přivítáme první klienty a obchodní partnery v sídle, které maximálně odpovídá jak našim potřebám, tak potřebám klientů,“ komentuje přesun do nového sídla Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP.

Budova nového sídla PVZP – Domácnost

Nové sídlo PVZP je zajímavé nejen architektonicky, ale také historicky. Vznik budovy úzce souvisí se spolkem Domácnost, který nechal budovu postavit v letech 1898–1899 na počest sta let od výročí narození autorky kuchařek, Magdaleny Dobromily Rettigové. Měla sloužit jako kuchařská škola a škola pro výchovu. Projekt domu vypracovala firma Stark a Gregor a podle jejich plánu mělo jít o stavbu ve stylu české renesance. Vnitřní dispozice spolkového domu počítaly s hospodářskými místnostmi, reprezentativními prostory a také obytnou částí. Po původních autorech se projektu ujal stavitel Josef Blecha, který pozměnil fasádu domu do novobarokního stylu s prvky secese.


Mohlo by vás zajímat: 9x zákon o pojištění osob a alkoholu


Spousta vnitřního vybavení se zachovala až do současné doby – původní dveřní zárubně včetně kování, koupelna ve čtvrtém patře s původním kotlem nebo čtvery kachlová kamna, jimiž byl dům vybaven už v době svého vzniku, či křížová klenba ve vestibulu a dominantní strop v hlavním sále. Budova v Lazarské musela projít výraznou rekonstrukcí.

S platností od 1. června 2021 bude novou korespondenční i fakturační adresou pro PZVP:

  • Pojišťovna VZP, a.s.
    Lazarská 1718/3
    110 00 Praha 1

Ostatní identifikační údaje zůstávají nezměněny.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Blažek

Jeroným,  7. 6. 2021

Tak proto se musí znárodnit pojištění cizinců? Aby bylo z čeho na velkej barák pro malou pojišťovnu, co nemá ani miliardu vkladů???

RSS

Související články