Silvestrovské střípky z pojišťovny: Šokující, úsměvné a vždy ze života


			Silvestrovské střípky z pojišťovny: Šokující, úsměvné a vždy ze života
29.12.2022 Tiskové zprávy, Škody

Každoročně Generali Česká pojišťovna řeší se svými klienty stovky tisíc pojistných událostí. Mezi nimi se nevyhnutelně objevují ty, které jsou v mnoha ohledech netradiční. Ať už tím, jak je zaznamenají sami klienti, naši operátoři nebo likvidátoři, nebo zkrátka tím, jak se přihodily.

Šunka vs. pes vs. řidička

Z hlášení škody: „Při vyjíždění z parkovacího místa za lékárnou jsem měla otevřená okna a v ruce držela rohlík se šunkou. Najednou začal po autě až do okna řidiče skákat větší rezavý pes a snažil se mi svačinu sežrat. Jak jsem se lekla, nacouvala jsem do nerezového zábradlí a pak při pokusu o vyjetí ještě znova. Hodila jsem z okna rohlík a pes odběhl. Pak jsem ještě čekala a hledala majitele psa, avšak nikdo tam nebyl.

Netradiční škody aneb co všechno může přijít k úhoně

Kolegové z likvidace se setkávají s celou řadou netradičních pojistných událostí:

  • Při jedné z nich došlo k poškození kondomatu, který musel být následně zlikvidován.
  • Při nehodě došlo také k újmě na pohřebním vozu. Naštěstí nebyl zrovna ve službě, a tak se nehoda obešla bez nepříjemností. I když už u ní nikdo v nákladovém prostoru o život přijít nemohl.
  • Návštěva zoologické zahrady může být nebezpečná – každý by čekal pokousání od mírumilovných zvířat, náš klient však byl natolik horlivý vidět zkrocené krokodýly, že se napíchl okem na větev okrasné dekorace v bezpečnostním bariéře.

Mohlo by vás zajímat: Vladimíra Ondráková: Nejdůležitější je dělat věci, které mají smysl a cíl


Rozhovory s klienty

Likvidátor se dovolal ke klientce, byla to paní učitelka a měla zrovna hodinu. Na otázku, zda neruší, sdělila zcela lakonicky:„Ne, děti počkají….

“Výpověď pojištěného po telefonu se likvidátorovi moc nezdála. Proč asi?
Otázka: Jedná se tedy o příbuznou?
Odpověď: Ne, není to příbuzná.
Otázka: Takže je to cizí člověk, ano?
Odpověď: Ano.
Otázka: Určitě je to cizí paní, co vám hlídá děti?
Odpověď: Ano je to cizí člověk, známá od vedle.
Otázka: A není to náhodou vaše tchýně?
Odpověď: Ne, je to matka mojí ženy.

Roztoužený páv

Z hlášení škody na vozidle: Náš páv přelétl přes plot a zaútočil na auto návštěvy našich sousedů. Páv je v říji a tím, jak v černém voze viděl svůj odraz, vnímal jej jako soupeře. Jedná se o Volkswagen Golf.

Hmyzu neporučíš

Mravenci mi vlezli do pohonu vrat na zahradě a došlo ke zkratu zařízení.

Létající kameny

Z okna jsem chtěla hodit synovi batůžek, ve kterém měl kameny do sbírky. Nevšimla jsem si, že není zapnutý zip. Popruh batohu se nešikovně zachytil za parapet a kameny z něho vypadly na vozidlo pod oknem a na dvou místech pravých zadních dveří poškodily lak.


Mohlo by vás zajímat: Slizký finanční poradce, Alzák a zelená karta v mobilu


Lahůdková konspirace

Stáli jsme ve frontě, pán předbíhal, já jsem ho upozornil, aby to nedělal. Chtěl jsem mu sundat roušku, abych se podíval, jestli to není někdo, koho znám a nedělá si jen srandu. Pak jsme se začali prát. Nárokuje si lehký otřes mozku a pohmoždění páteře. Je to vše jen konspirativní. Nebyl jsem schopný posoudit, jestli ho znám, když měl tu roušku. Stalo se to v Kauflandu. Byla to fronta u pultu lahůdek. Odvezla nás oba sanitka.

Pes vs. hadice

Fekální vůz přijel vyčerpat jímku. Měla jsem zavřeného psa v kleci. Jak se pes opřel do vrátek, tak se dostal ven a poškodil hadici fekálního vozu. Začal se s ní prát a prokousl ji.

Neplnohodnotný sex

Starobní důchodce (77), kterému zubař špatně opravil zub a v ústech mu probíhal chronický zánět, žádal o náhradu psychických útrap, protože mu páchne z pusy a proto nemůže mít plnohodnotný sex. Hodí se podotknout, že šlo o likvidní pojistnou událost.

Zuby a moře

Při rekreaci v zahraničí jsem v moři ztratil zubní náhradu. Novou jsem si nechal vyrobit až v ČR. 

Rozlícená prostitutka
Prostitutka u hranic s Německem vymáhala po svém „pasákovi“ dlužné peníze, a když jí je nechtěl dát, tak mu skočila na kapotu auta. Následně ji vezl několik kilometrů, ona při tom zvládla zavolat mobilem policii, která je zastavila. Následně se nechala fotit redaktory bulvárního deníku, jak leží na kapotě. Z povinného ručení „pasáka“ žádala odškodnění za dušení útrapy.


Mohlo by vás zajímat: První legislativní úprava umělé inteligence se blíží


Silvestrovská zvědavost

Ne nadarmo se říká, kdo je zvědavý, bude brzy starý a s trvalými následky. V rámci předsilvestrovských oslav si šel do tmy „odskočit“ degustátor z vinného sklípku,  při tom spatřil, jak se z rozsvíceného okna sousedního sklípku ozývá hudba a smích. Zvědav hodlal nahlédnout do okna, zdali v tomto sklípku nemají něco lepšího. Když v tom se pod ním propadl provizorní dřevěný poklop, kterým byla zakrytá šachta s uloženým mlýnkoodrznkovačem hroznů. Kovový poklop, kterým byla šachta řádně zabezpečená, totiž chvíli před tím někdo ukradl.

Zatrolený poklop
Pan X šel do hospody, ale neměl peníze. Ukradl tedy kovový poklop od kanálu a dal jej do sběru, aby měl na pivo. Když se vracel večer z hospody, tak do toho odkrytého kanálu spadl a zlomil si nohu.

Zachvácený horkem

Ten den bylo horko – i když předpověď byla 27°C, ve skutečnosti mi venkovní teploměr v autě ukazoval 32°C a ve stojícím tmavém autě bylo mnohem více. Na zadním sedadle jsem měl připoutaného psa, který po době obtížného domlouvání s řidičkou byl zchvácený horkem a lapal po dechu. Stromy, o kterých se zmiňuje úřednice z MěÚ, byly poměrně daleko a já s sebou neměl vodu, aby se pes napil.  Z toho důvodu jsem řekl, že musím kvůli psovi odjet. V žádném případě jsem z místa neujel, navíc ne před policií, o které jsem ani netušil, že ji zavolají. Kdybych ujel, nesnažil bych se s řidičkou delší dobu domluvit. 

Přednost a let

Při průjezdu kruhovým objezdem mi nebyla dána přednost řidičem osobního automobilu, došlo ke střetu, který byl zakončen poletem přes kapotu osobního automobilu a pádem na zem.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Deindustrializace Evropy


Uvedeno ve spisech 

Uveďte rozsah způsobeného zranění:
Nevím. Držel se za krk, a když jsem ho sledovala a on si myslel, že ho nikdo nevidí, přestal se držet za ten krk.

Uveďte komentář k míře zavinění (důvod):
Myslím si, že to pán jen hrál, že v rychlosti cca 25 km/h jsem mu to nemohla udělat.

Z relace Policie ČR: Dne…řídil p. X autobus PID v Praze. Po příjezdu do zastávky MHD otevřel všechny dveře autobusu, aby umožnil nástup a výstup cestujících. Poté všechny dveře uzavřel mimo prostředních, které zavřít nešly. Dle jeho sdělení zatáhl ruční brzdu, opustil místo řidiče, a aniž by zajistil autobus klíny proti samovolnému rozjetí, šel k zadní části autobusu, kde v prostoru motoru manipuloval s vypínačem hlavní baterie – restartoval systém, v jehož důsledku autobus začal couvat, neboť se jedná o úsek ve stoupání a následně po ujetí 20 m samovolně zastavil. Při pohybu autobusu (couvání) z uvedeného autobusu začali vyskakovat cestující. Tímto způsobem autobus opustila i cestující R. N., která utrpěla zranění při pádu na chodník. Rovněž N. X. vyskakovala za jízdy z autobusu, přičemž utrpěla zranění. Jiní cestující zraněni nebyli, asi nevyskakovali.

Vyjádření v trestním řízení ke své osobě: Nejsem závislý na žádných návykových látkách, z takových látek jsem v minulosti užíval pervitin, který jsem měl naposledy před 3 měsíci, dále jsem užíval marihuanu. Tu jsem měl naposledy asi před týdnem. Kouřím cigarety, alkohol piju.

Z posudku znalce – posttraumatická stresová porucha: Po dvou týdnech od dopravní nehody navštívil psychiatra, kam dříve docházel kvůli plánovanému početí. Před nehodou byl společenský, nyní je zasmušilý.

Zdroj: Generali Česká pojišťovna

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články