UNIQA je hlavním partnerem lyžařského Světového poháru ve Špindlerově Mlýně


			UNIQA je hlavním partnerem lyžařského Světového poháru ve Špindlerově Mlýně
25.1.2023 Tiskové zprávy

Světový pohár v alpském lyžování hostí Špindlerův Mlýn tento víkend od 28. do 29. ledna 2023. Na sjezdovce v areálu Svatý Petr se představí elitní světové závodnice ve dvou slalomech speciál, včetně domácích hvězd v čele s Martinou Dubovskou. UNIQA, která je tradičním podporovatelem alpských disciplín, bude u všeho jako hlavní partner akce.

Světová špička ženského lyžování se vrací do Špindlerova Mlýna po čtyřech letech. Při poslední zastávce Světového poháru v tomto středisku v roce 2019 se z vítězství radovaly Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová, které nebudou na startu chybět ani letos. Soupeřit budou v areálu Svatý Petr s dalšími desítkami závodnic, mezi nimiž pojede i Martina Dubovská, nejlepší česká závodnice podporovaná skupinou UNIQA v roli generálního partnera: „Špindl je doma, a dokonce pojedeme tentokrát dva slalomy za sebou – co víc si přát! Doufám, že zajedu super jízdy a potěším fanoušky. Na závody v roce 2019 mám velmi pěkné vzpomínky – úžasní lidé u trati mě povzbuzovali v těžké sezóně a pomohli mi k solidnímu výsledku. Očekávám, že mě opět poženou do cíle a pomohou svými hlasivkami.“ 


Mohlo by vás zajímat: IAIS: Jaký byl vývoj světového pojišťovnictví v roce 2022?


Souboje šampionky ročníku Američanky Mikaely Shiffrinové a silné Slovenky Petry Vlhové patří letos ve Světovém poháru k těm nejnapínavějším. Po svém vítězství v SP Flachau chce Petra Vlhová, taktéž podporovaná skupinou UNIQA, potvrdit svou gradující formu i ve Špindlerově Mlýně. I ona se těší na „domácí“ prostředí: „Myslím, že fanoušků bude ve Špindlu ještě mnohem víc než ve Flachau. Je to přeci jen blízko. Mám zprávy, že všichni moji nejbližší tam pojedou.“ Jako správná profesionálka komentovala pro iDnes.cz i změnu v programu, kdy se nakonec pojedou 2 slalomy a na obří slalom letos nedojde: „Mně je v podstatě jedno, jaké závody budou. Důležité je, aby byly.“ 


Mohlo by vás zajímat: Blackout: Rakušané jsou sice dobře informováni, nejsou však připraveni


Po skromných sněhových nadílkách z přelomu roku se zimní počasí umoudřilo a přineslo v minulých dnech sněžení. Organizátoři zasněžovali děly trať už od minulého týdne. I druhá polovina tohoto týdne má být podle meteorologů ve znamení sněhových srážek, takže sjezdovka bude určitě připravená. Celý harmonogram akce ve Špindlerově Mlýnu najdete na: https://www.worldcupspindl.cz/program/. Pokud chcete závody vidět na vlastní oči, vstupenky jsou v omezené míře ještě k dispozici. Pro pohyb a ubytování v oblasti však platí pro pohárový víkend závazná pravidla, která si před odjezdem nastudujte: https://www.worldcupspindl.cz/informace/. Pro fanoušky, kteří zůstanou doma a budou sledovat závody na ČT Sport, uvádíme předběžné vysílací časy:

Sobota:

09:10 – předzávodní studio
09:30 – přímý přenos 1. kola
12:20 – studio před 2. kolem
12:30 – přímý přenos 2. kola

Neděle:

09:00 – předzávodní studio
09:15 – přímý přenos 1. kola
11:50 – studio před 2. kolem
12:15 – přímý přenos 2. kola

UNIQA připravila speciální program pro příznivce lyžování

Evropská skupina UNIQA je tradičním podporovatelem alpských disciplín a závodů Světového poháru. Mateřská rakouská společnost spolupracuje partnersky s mnoha hvězdami tohoto sportu – nejen po čas jejich aktivní kariéry, ale i po ní na řadě projektů na propagaci zdravého životního stylu nebo pohybových aktivit pro mladou generaci. Proto může nabídnout zcela speciální prémiový zážitek i pro fanoušky. Ve Špindlerově Mlýně budou mít možnost setkat se s aktuálními hvězdami naživo a prohlédnout si některé slavné trofeje. Pro tento účel bude ve fan zóně závodu pod sjezdovkou připraven UNIQA Base Camp, a ten by neměli vynechat žádní příznivci sportu.


Mohlo by vás zajímat: Asistenční služby k vozidlům perspektivou POG


Bude v něm připravena jedinečná výstava. Mimo jiné exponáty zde budou k prohlédnutí aktuální závodní kombinéza Petry Vlhové, dále speciální květinová parta, což byla trofej za 1. místo v závodě Světového poháru 2021 v sesterském středisku v Jasné na Slovensku, její vítězné startovní číslo z SP 2019 ve Špindlerově Mlýně s podpisem tradiční rivalky Mikaely Shiffrinové a další artefakty. K vidění budou i originál závodní přilby Martiny Dubovské nebo pohár za vítězství ve Schladmingu a závodní přilba rakouského reprezentanta Benjamina Raicha, trofej jeho krajana Matthiase Mayera za vítězství v obávaném Kitzbühelu, koruna pro Sněhovou královnu ze Záhřebu a další „suvenýry“, které se takto na jednom místě sejdou poprvé.

Během celého dne budou mít všichni návštěvníci možnost vyfotit se u UNIQA Base Campu s maketami závodnic Petry Vlhové a Martiny Dubovské. Pokud svou fotografii zveřejní na sociálních sítích s hashtagem UNIQA (a/anebo UNIQA4SPORT), mohou zkusit štěstí v Kole štěstí a vyhrát pěkné věcné ceny z kolekce UNIQA.

Pokud se v Kole štěstí někomu nepoštěstí, stále má šanci vyhrát. Zanechá-li svůj kontakt, bude zařazen do závěrečného slosování o 3 lyžařské helmy, které jim osobně podepíšou a předají Petra Vlhová a Martina Dubovská po závodech v neděli. Předtím mají fanoušci možnost „ulovit si“ autogram Petry Vlhové nebo Martiny Dubovské při nedělní odpolední autogramiádě.


Mohlo by vás zajímat: Martin Švec: Výskyt nádorových onemocnění se rapidně zvýšil


„Podpora sportu patří k hlavním pilířům naší komunikační strategie a alpské lyžování v něm má nezastupitelnou roli. I proto bylo logickou volbou rozhodnutí o partnerství finanční skupiny UNIQA se Světovým pohárem 2023 ve Špindlerově Mlýnu. Díky dlouhodobé a všestranné spolupráci s lyžaři na mezinárodní bázi disponujeme opravdu jedinečným obsahem, který chceme zpřístupnit fanouškovské veřejnosti. Vedle silného brandingu v areálu proto nabízíme i kvalitní doprovodný program, jenž přinese zájemcům o lyžování další zážitek, jaký není nikde jinde nenajdou. Přijďte se přesvědčit sami,“ pozvala fanoušky do UNIQA Base campu Silvia Vlasková, Brand & Marketing ředitelka skupiny UNIQA v ČR a SR.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články