UNIQA Ventures buduje portfolio „svých“ startupů


			UNIQA Ventures buduje portfolio „svých“ startupů
23.5.2018 Tiskové zprávy

Už loni na podzim ohlásila skupina UNIQA investiční ofenzívu na poli technologických startupů a otevřela největší evropskou inovační laboratoř WeXelerate ve Vídni. Pro aktivity na tomto poli nyní zřídila dceřinou společnost UNIQA Ventures a vybavila ji dalším kapitálem ve výši 25 milionů eur.

UNIQA investuje už dnes do mladých, ale tržně zralých podniků a projektů na poli FinTechu, HealthTechu, Smart Home nebo Mobility. Do budoucna bude partnerství UNIQA s evropskými hráči v oblasti aktivit financovaných prostřednictvím rizikového kapitálu zastřešeno ve společnosti UNIQA Ventures GmbH, stoprocentní dceřiné společnosti koncernu UNIQA Insurance Group AG, a podpořeno další kapitálovou injekcí ve výši 25 milionů eur.

„Už v roce 2016 jsme zahájili náš inovační program, aby si UNIQA udržela kondici moderní a technologicky fit společnosti i do budoucna. UNIQA Ventures je v této iniciativě jedním z hlavních pilířů celé strategie: zatímco v našem hlavním byznysu sázíme i nadále naefektivitu a zájem o zákaznické potřeby, otevírá UNIQA Ventures přístup k budoucím trendům a potenciálu, relevantním technologiím a inovativních obchodním modelům,“ zdůvodnil nejnovější krok koncernu Alexander Bockelmann, Chief Digital Officer skupiny.

Aktivity na tomto poli budou dále realizovány týmem společnosti UNIQA Ventures pod vedením jeho šéfa Andrease Nemetha. Zaměří se na mimořádné a vizionářské zakladatele firem, kteří potřebují pro další růst rizikový kapitál v počáteční a růstové fázi podnikání. UNIQA jim nabízí přístup k nezbytným financím, ale také ke know-how v oblasti finančních služeb nebo ve zdravotnictví. Tím se stává zakladatelům startupů tím pravým partnerem v každé fázi rozvoje, a to nejen jako investor, ale zároveň jako expert.


Mohlo by vás zajímat: Kolaps pojišťovny Alpha: Tisíce řidičů bez pojištění


Aktuálně zahrnuje portfolio startupů UNIQA mezinárodně etablované podniky s růstovým potenciálem:

  • BSURANCE: InsurTech z Rakouska specializovaný na model B2B2C, tedy schéma, kdy partner nabízí pojistné produkty koncovému klientovi
  • FINABRO: digitální poradce pro soukromé spoření a dlouhodobé investice
  • FINCOMPARE: přední německá platforma z Berlína v oblasti finančních řešení pro středně velké podniky
  • FRAGNEBENAN: největší rakouská platforma pro sousedské kontakty a komunikaci
  • TWISTO: inovativní platební metoda původem z České republiky, která nabízí odložené platby, úhradu faktur, platební karty a náramky

Už loni v listopadu došlo k úspěšnému prodeji podílu UNIQA v InsurTech podniku INZMO strategickému investorovi.

Vedle rozvoje přímých investic jsou plánovány i kooperace v investování a partnerství s dalšími subjekty s rizikovým kapitálem, aby bylo možné využít synergie. Hlavní zájem bude o startupy z regionu CEE, kde má UNIQA vybudovánu silnou pozici a může je podpořit díky vlastní infrastruktuře i lokálně.

Zajímavé startupy lze doporučit přímo na homepage www.uniqaventures.com, včetně zaslání podkladů.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články