V rámci mimořádného grantového řízení rozdělila Nadace Kooperativy 1 milion Kč


			V rámci mimořádného grantového řízení rozdělila Nadace Kooperativy 1 milion Kč
21.4.2020 Tiskové zprávy

Nadace pojišťovny Kooperativa v souvislosti s epidemií koronaviru vypsala mimořádné grantové řízení pro partnerské neziskové organizace na zmírnění následků epidemie a dopadů nutných restrikcí na kvalitu života klientů a činnost neziskových organizací. Celkem 21 úspěšným žadatelům z celé České republiky pak rozdělila 1 026 011 Kč.

„Právě neziskové organizace zastávají mnohdy stěžejní roli v této situaci. Provozují domy s pečovatelskou službou i terénní asistenční péči, hospici a další provozy, ve kterých se věnují rizikovým skupinám obyvatel jako jsou senioři nebo hendikepovaní,“ vysvětluje důvody mimořádného grantového programu Petra Vaňoučková, ředitelka Nadace Kooperativy

Organizace mohly požádat o jednorázový příspěvek v maximální výši 50 tisíc Kč na ochranné pomůcky a desinfekce, vitamíny a léky, na pokrytí ztrát z příjmů, zvýšené náklady a mzdy. Nadace Kooperativy celkem obdržela 34 žádostí.


Mohlo by vás zajímat: COVID-19 a dopady na trh. Zvítězí online prodej?


„Děkujeme všem pracovníkům v sociálních službách, kteří teď pracují s neuvěřitelným nasazením. Vážíme si jejich práce a myslíme na ně,“ dodává Petra Vaňoučková.

Nadace Kooperativy byla založena v roce 2013 s cílem pomáhat těm, co to v životě nemají lehké. Každý příběh je jedinečný, a právě díky spolupráci s partnerskými neziskovými organizacemi má nadace možnost těmto příběhům naslouchat, pomáhat s jejich řešením a zároveň reagovat na aktuální celospolečenské problémy. Hledá nejen způsoby, jak vyrovnat šance sociálně i zdravotně znevýhodněných, ale zejména možnosti, jak těmto případům předcházet.

Zdroj: Kooperativa

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články