Vloni Allianz odhalila pojistné podvody za 357 milionů korun


			Vloni Allianz odhalila pojistné podvody za 357 milionů korun
26.1.2021 Tiskové zprávy

Detektivové Allianz pojišťovny vloni odhalili pojistné podvody za 357 milionů korun, což bylo o třicet milionů více, než v roce 2019. Specialisté pojišťovny se zaměřili na 1970 případů, tedy o 833 případů více než předloni. Skokany mezi kraji se staly Pardubický kraj, který si pohoršil o více než 23 milionů korun a Plzeňský a Královéhradecký kraj, které si polepšily každý o 10 milionů korun. Při podvodech šlo nejčastěji o vodovodní a jiné majetkové škody. Za nimi následovaly odpovědnostní pojistky. Nechyběly ani požáry a různé variace podvodů ve spojitosti s automobily.

Bezkonkurenčně nejvíce podvodů bylo prošetřováno i odhaleno v Praze, kde se detektivové Allianz zaměřili na 388 případů a uchránili hodnotu ve výši 95,6 milionu korun. Na druhém místě byl Pardubický kraj s odhalenými podvody ve výši 43,1 milionu korun, kterému ale doslova šlapal na paty kraj Středočeský se 42,6 miliony korun.


Mohlo by vás zajímat: Ivan Špirakus: Pandemie připomíná hollywoodský film. Vakcinace je jediné řešení


Meziročně se nejvíce činili podvodníci na Pardubicku, kteří se z předloňských 19,8 milionu korun ve svých loupežích, skrytých pod vlajkou pojistných událostí, které se buď nestaly vůbec anebo se odehrály jinak, vyšvihli až na částku 34,1 milionů korun.Naopak polepšené zůstaly hned dva kraje – Plzeňský a Královéhradecký, kde meziročně klesly odhalené podvody o 10 milionů korun v každém kraji.

Allianz, podvody 2020

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články