Vyplatilo se orientovat na inovace. Kompletně digitální YOUPLUS se rozšiřuje


			Vyplatilo se orientovat na inovace. Kompletně digitální YOUPLUS se rozšiřuje
24.11.2021 Tiskové zprávy

Když lichtenštejnská pojišťovací společnost YOUPLUS vstoupila před dvěma lety do Čech a na Slovensko s filozofií kompletní digitalizace svých služeb, inovace a inteligentní řešení byly ve finančním odvětví vnímané zejména jako konkurenční výhoda. Koronakrize však ukázala, že dopad pandemie na byznys je mnohem hlubší a trvalejší, a digitalizace je víc než jen marketingový nástroj. Kompletní online byznys model se YOUPLUS vyplatil, v těchto dnech vstupuje na rakouský trh.

Řešení pro lidi

Zatímco některé pojišťovny deklarují, že jsou kompletně digitální, často jde pouze o proces onboardingu, ale u jiných služeb a úkonů je v určité míře stále zapotřebí klasický papír. V customer experience to představuje zbytečný mezistupeň.

Platforma Insurance out of the Box (IooX) umožňuje přepnout do online módu zcela všechny administrativní úkony služeb životního i neživotního pojištění včetně zdravotnického underwritingu. Pokrývá tak komplexně frontend a backoffice řešení v jednom.

Společnou synergií dvou silných partnerů tak vzniklo několik benefitů: pro náročné klienty přináší IooX komfort, rychlost a jedinečné služby a pro pojišťovnu nové příležitosti, rozvoj služeb a expanzi.


Mohlo by vás zajímat: ČAP Insurance talk: U mikrofonu Alena Macková


Fokus na technologie

Implementace IooX v rakouských podmínkách trvala přibližně rok, šlo především o konfiguraci systémů a integraci.

Frontendová část platformy IooX je vybavená technologiemi podporujícími vektorové/digitální podepisování a OCR (optické rozpoznávání znaků). Poskytovaná je formou cloudu hardwarovou infrastrukturou od Asseco a integruje v sobě několik řešení třetích stran podporujících digitalizaci pojistně-obchodních procesů. Jedním z těchto řešení je Reflex pro automatizované a okamžité ocenění rizika v životním pojištění z dílny Hannover Re, dalším je řešení Signal pro efektivní řízení investičních rizik s cílem vytvoření rovnováhy mezi bezpečným investováním a investičním výnosem.

Samotné uzavírání pojistných smluv probíhá výlučně v online prostřední prostřednictvím makléřské společnosti Swiss Life Select. Pro tento účel byla nutná integrace platformy IooX s prodejním portálem této makléřské společnosti.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Co může po volbách „zatopit“ pojistnému sektoru?


„Evropská expanze YOUPLUS pokračuje. Společně s naším manažerským týmem YOUPLUS, nově přijatými rakouskými odborníky na pojištění a našimi partnery Swiss Life Select a Asseco jsme dále vyvíjeli naše platformové řešení. Opět se ukázalo, že spolu s našimi partnery jsme schopni vstoupit na nové trhy a vytvořit inovativní řešení do 12 měsíců. Speciální poděkování patří společnosti Asseco za jejich neustálou podporu a angažovanost v rozvoji evropského YOUPLUS, řekl Martin Vogl, předseda představenstva YOUPLUS Insurance International AG. 

„Jde o naši první úspěšnou implementaci pojistného software v německy mluvící zemi. Pevně věřím, že tento projekt je jen začátkem naší další expanze v těchto zemích“, řekl Krzysztof Bondyra, ředitel Insurance Unit Asseco Central Europe.

V dalším období se očekává rozšiřování distribuční sítě YOUPLUS, což pro Asseco znamená další práce související s integrací prodejních portálů do platformy IooX.


Mohlo by vás zajímat: Michal Skořepa: ČNB tlačí na růst úrokových sazeb. Její snaha ještě zesílí!


Inovace je propojení už vymyšleného

Úspěšný příběh YOUPLUS s podporou Asseco je ukázkou přirozeného zapojení inovací do charakteru byznysu. Oběma je vlastní integrace proklientských strategií s přidanou hodnotou na jedné straně prostřednictvím řešení ušitých na míru na straně druhé.

Inovace totiž není jen hledání nových řešení. Projekt YOUPLUS je toho důkazem – spojili jsme už existující řešení do jedné platformy a tak přispěli ke zvýšení komfortu při práci s ní.

Zdroj: Asseco

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články