Zdravotní pojištění: PVZP má řešení pro Čechy žijící v zahraničí


			Zdravotní pojištění: PVZP má řešení pro Čechy žijící v zahraničí

Pandemie koronaviru zadržela v Česku lidi, kteří na podobnou situaci nebyli připravení, a nemají tak zdravotní pojištění. Pojišťovna VZP pro ně má řešení.

„Týká se to českých občanů, kteří dlouhodobě nebo trvale žijí v zahraničí a do tuzemska se vrátili na přechodnou dobu, i cizinců, kteří kvůli uzavření hranic museli v Česku zůstat delší dobu, než plánovali,“ vysvětluje místopředsedkyně představenstva Pojišťovny VZP Halina Trsková.

Češi žijící v jiné zemi Evropské unie nebo evropští cizinci se mohou spokojit s péčí, kterou jim nabízí evropský zdravotní průkaz EHIC. Obecně to ale není rozumné řešení, protože „modrý průkaz“ hradí jen nutnou a neodkladnou péči.


Mohlo by vás zajímat: Dopady pandemie na hospodářství a úvěroví pojistitelé


Pojišťovna VZP nabízí komerční zdravotní pojištění, které je svým rozsahem obdobou veřejného zdravotního pojištění. V rámci pojištění PVZP hradí i veškerou péči poskytnutou v souvislosti s koronavirem.

Klienti mají na výběr ze tří variant: základní zdravotní pojištění cizinců pro pobyt v Česku do 90 dní, komplexní zdravotní pojištění cizinců PLUS pro pobyt delší než čtvrt roku a komplexní zdravotní pojištění cizinců EXCLUSIVE pro pobyty delší než jeden rok.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články