TOP 10 nejčtenějších článků na oPojištění.cz v roce 2019


			TOP 10 nejčtenějších článků na oPojištění.cz v roce 2019
31.12.2019 Spektrum

Nejvíce čtenáře odborného portálu oPojištění.cz zajímal článek týkající se spojení Generali s Českou pojišťovnou. Druhé místo obsadil příspěvek, který popisoval roli pojišťovny AXA u požáru katedrály Notre-Dame. Pomyslný bronz pak získala informace o dokončení databáze nových otázek odborné způsobilosti. Ještě uveďme, že odborný portál oPojištění.cz připravil v roce 2019 na 1600 článků s pojišťovnickou tématikou a že ve srovnání s rokem 2018 vzrostlo zobrazení stránek oPojištění.cz o 20 %, přičemž celkový počet návštěv se zvýšil dokonce o 38 %.


Mohlo by vás zajímat: Regulace má být konzistentní a předvídatelná, říká europoslanec Ondřej Kovařík


  1. Generali se spojí s Českou pojišťovnou. Vznikne největší pojišťovna v Česku!
    Český pojistný trh bude mít nového lídra. Pojišťovací jednička vznikne spojením Generali a České pojišťovny, tedy dvou pojišťoven, které v České republice působí v rámci přední světové pojišťovací skupiny Generali. Pojišťovna bude mít název Generali Česká pojišťovna.
  2. Požár katedrály Notre-Dame: Dvě stavební firmy pojistila AXA
    Skupina AXA, světový lídr v oblasti pojištění a správy majetku, pojistila odpovědnost dvou stavebních firem, které pracovaly na rekonstrukci katedrály Notre-Dame. Divize pojištění uměleckých děl AXA ART má pojištění některých předmětů vnitřního vybavení.
  3. Nové odborné zkoušky mají zelenou! ČAP a EFPA dokončily databázi otázek
    Česká národní banka 13. srpna 2019 oficiálně převzala databázi otázek, která bude již od tohoto roku závazně používána pro odborné zkoušky podle zákona o distribuci pojištění a zajištění. Odborné zkoušky budou nově skládat všichni pracovníci pojišťoven a pojišťovacích zprostředkovatelů, kteří se podílí na distribuci pojištění. Nová povinnost se může týkat až 100 000 osob, které na trhu aktuálně působí a jsou zapsány v registru ČNB.
  4. Česká pojišťovna má nové vedení! Generálním ředitelem bude Roman Juráš
    Generálním ředitelem a předsedou představenstva České pojišťovny bude  jmenován k 1. 9. 2019 Roman Juráš. Současně s tím bude působit i v roli Country managera skupiny Generali v České republice. Provozním ředitelem České pojišťovny bude jmenován Jiří Doubravský a pozici obchodního ředitele bude zastávat Pavel Mencl.
  5. TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2018 v Česku dle oPojištění.cz
    Rok uplynul jako voda a odborný portál oPojištění.cz opět zveřejňuje exkluzivní žebříček – TOP 30 největších pojišťovacích makléřů v České republice. Jako každým rokem, tak i letos jsme posuzovali objektivně ověřitelné kritérium – výše tržeb z činnosti. Zdrojem informací byly účetní uzávěrky a výroční zprávy jednotlivých makléřských společností, které jsou zveřejňovány ve Sbírce listin veřejného rejstříku.
  6. ČNB: První výsledky odborných zkoušek podle ZDPZ
    Česká národní banka již obdržela od akreditovaných osob první statistická data o odborných zkouškách podle § 58 zákona č. 170/2018 Sb., o distribuci pojištění a zajištění, od uveřejnění zkouškové sady, které proběhlo 13. srpna 2019. Blíže se tomuto tématu věnuje rozhovor s Tomášem Vanišem, vedoucím referátu odbornosti na finančním trhu v licenčním odboru ČNB.
  7. Počet neschopenek stále roste
    Češi prostonali v roce 2018 celkem 77,2 mil. dne. Nahlášeno bylo 1 849,5 tis. případů pracovní neschopnosti, což bylo nejvíce za posledních deset let.  Více se dozvíte v článku, který byl publikován v časopise Českého statistického úřadu STATISTIKA&MY.
  8. Nové odborné zkoušky: Co je to „Ex-dividend day pro akcionáře“?
    Dlouho očekáváné zkušební otázky na certifikace pojistných produktů jsou na světě. V úterý 13. srpna 2019 totiž zveřejnila ČNB soubor zkouškových otázek, které se týkají pojistných produktů a vyplývají ze Zákona č. 170/2018 Sb. o distribuci pojištění a zajištění (ZDPZ).
  9. Zemětřesení v PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně. Kdo se stal majitelem?
    První licencovaná peer-to-peer pojišťovna v Česku PRVNÍ KLUBOVÁ prošla 31. 10. 2019 zásadní proměnou. Společnost Simply Fair Insurance vystřídala finanční skupinu RSJ na pozici jediného akcionáře pojišťovny. Z představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ byl s okamžitou účinností odvolán Marek Orawski a Lubomír Bušek. Předsedou představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ se stal bývalý šéf pojišťovny Allianz Jakub Strnad. Informace se objevila v obchodním rejstříku.
  10. Na trh životního pojištění vstupuje nová pojišťovna
    Na český a slovenský trh míří nová bezpapírová a plně digitalizovaná životní pojišťovna pod obchodní značkou YOUPLUS. Svou činnost odstartuje v polovině května a přinese evoluční řešení na poli komplexního životního pojištění. Nabídne svým klientům i obchodním partnerům filosofii tzv. „Best partner concept“, tedy to nejlepší z nejlepšího, co se dá v oblasti životního pojištění na trhu najít, a to jak v oblasti produktu, tak ve veškerých administrativních procesech. Umožní pojistit 8 oblastí rizik, 41 připojištění a až 10 osob na jedné pojistné smlouvě. Jedním z novátorských přístupů bude také elektronický medicínský underwriting či vektorový podpis.
Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články