TOP 10 nejčtenějších článků na oPojištění.cz v roce 2021


			TOP 10 nejčtenějších článků na oPojištění.cz v roce 2021
31.12.2021 Spektrum

Odborný portál oPojištění.cz připravil v roce 2021 přes 1750 článků. Čtenáři tuto snahu redakce ocenili, a i v současné těžké době se návštěvnost serveru pohybovala v podobných číslech jako v loňském roce. Zajímá vás, které články se na oPojištění.cz četly nejvíce?

1. Pojišťovna VZP vystupuje z České asociace pojišťoven

  • Pojišťovna VZP požádala prezidium České asociace pojišťoven o vystoupení, aby se mohla plně věnovat zákonem svěřenému úkolu v oblasti zdravotního pojištění cizinců. 

2. Jiný pohled Lukáše Pollerta. Boj proti covidu? Vzniká cosi jako „obecní blaho“

  • Vystrašená společnost dělá nesmyslná a přehnaná rozhodnutí a lze s ní snadno manipulovat. Dělám všechno pro to, aby společnost vystrašená nebyla, abychom se lépe zorientovali, říká v rozhovoru autorů Ondřej Neumann a Adam Hort pro HlídacíPes.org Lukáš Pollert. Lékař a bývalý vodní slalomář pracuje na kardiochirurgii v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde se mimo jiné stará i o pacienty hospitalizované s covidem. 

3. Krize v těžkém průmyslu: Ceny oceli v důsledku zvýšené čínské poptávky stouply

  • Podle dosud dostupných údajů zemřelo v prvních 13 týdnech roku 2020, tedy ve dnech 30. 12. 2019 až 29. 3. 2020, celkem 29 963 obyvatel České republiky. Jde o počet jen nepatrně nižší, než jaký byl průměrný počet úmrtí během prvních třinácti týdnů roku za období let 2011–2019 (30 029 úmrtí). Ve srovnání s předcházejícím rokem 2019, kdy definitivní výsledky udávaly 30 514 zemřelých v 1. až 13. týdnu roku, jde o počet nižší o 551 zemřelých. Data za rok 2020 však budou postupně ještě aktualizována o další došlá statistická hlášení o úmrtí a meziroční rozdíl se tak ještě o něco zmírní. 

4. TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2020 v Česku dle oPojištění.cz

  • Exkluzivní žebříček odborného portálu oPojištění.cz – TOP 30 největších pojišťovacích makléřů v České republice – je respektovanou oborovou stálicí, která už devět let obohacuje český pojistně makléřský podzim. A letos tomu rozhodně nebude jinak. Covid, tornádo, zběsilá předvolební kampaň… nic z toho nás nemůže zastavit, abychom Vám nepřinesli výsledky českých pojišťovacích makléřů. Jak se tedy dařilo jednotlivým společnostem v roce 2020? 

5. Nepřehlédněte! Úřad pro ochranu osobních údajů k očkovacím pasům a GDPR

  • Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil své stanovisko k možnému národnímu využití digitálního zeleného certifikátu, tzv. očkovacího pasu (CovidPass), který sám o sobě představuje zásadní zásah do ochrany soukromí. 

6. GČP představuje unikátní kampaň v životním pojištění. Co přináší?

  • Generali Česká pojišťovna přichází s unikátní kampaní v oblasti investičního životního pojištění. Klientům, kteří mají smlouvy sjednané před účinností nového občanského zákoníku, postupně nabídne jejich převod do režimu tohoto novějšího právního předpisu. Zároveň si tito klienti budou moci zvolit benefit, který ke své smlouvě investičního životního pojištění dostanou v ceně pojistného. 

7. Cizinci se budou pojišťovat u Pojišťovny VZP

  • Cizinci s dlouhodobým pobytem v ČR se budou muset po dobu pěti let komerčně pojišťovat jen u Pojišťovny VZP. Poslanci tak odmítli senátní verzi a prosadili původní návrh navzdory kritice, že to bude znamenat nepřípustnou monopolizaci. Novou úpravu v rámci cizineckého zákona už podepsal prezident Miloš Zeman. 

8. Vladimír Mráz: Kooperativu jsme postavili na zelené louce. Dnes jsem na ni hrdý!

  • V květnu oslavila pojišťovna Kooperativa kulaté výročí svého působení na tuzemském pojistném trhu. Přesně před 30 lety obdržela licenci k podnikání v pojišťovnictví a stala se první soukromou pojišťovnou v tehdejším Československu. Za uplynulé tři dekády se vypracovala mezi největší české pojišťovací ústavy. Se zakladatelem Kooperativy a legendou českého pojišťovnictví panem Vladimírem Mrázem jsme si popovídali o tom, jak vypadal byznys po roce 1989, jaké největší překážky musela Kooperativa v průběhu let překonat a jaký je zásadní rozdíl mezi pojišťováním před 30 lety a dnes. 

9. Lockdown 2.0! Průmysl a květinářství fungují. Občani pod dohledem armády

  • Vláda Andreje Babiše se rok od prvního uzavření republiky kvůli své neschopnosti zvládat pandemickou situací v Česku rozhodla razantně omezit pohyb občanů, dokonce nebude možné navštívit ani své rodinné příslušníky. Rovněž se zavádí povinné nošení respirátoru v obchodech, veřejné dopravě a zaměstnání. Na veřejnosti bude vyžadována minimálně chirurgická rouška. Zavřou se i doposud otevřené školy a školky. Občany bude v ulicích namátkově kontrolovat až 5000 armádních specialistů. 

10. Počty poradců v 1Q 2021: Pouze TOP 3 se nemění

  • Nová verze e-booku se statistikami počtu poradců odhalila velké posuny v pořadí společností. E-book je volně ke stažení na webu proporadce.cz, který pro své partnery provozuje Pillow pojišťovna. Obsahuje časové řady 50 největších společností v metrice počtu vázaných zástupců. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články