Zajímavost: Skupina Zurich chce spolupracovat s 12 startupy


			Zajímavost: Skupina Zurich chce spolupracovat s 12 startupy
22.6.2022 InsurTech, Zahraničí

Zurich Insurance Group si vybrala celkem 12 mladých firem, s nimiž hodlá spolupracovat na inovativních způsobech obsluhy zákazníků, na vytvoření více smysluplných touchpointů s klienty a také na testování, kam lze do budoucna posunout hranice pojištění.

Dvanáct mladých ambiciózních startupů bylo zvoleno jako nejlepší část globálního turnaje startupů skupiny Zurich nazvaného „Zurich Innovation Championship“.  Do tohoto klání, které se dočkalo už 3. ročníku, bylo přijato na 2 600 poptávek a nominací ve 4 kategoriích: Reimage pojištění, Prevence a zmírnění škod, Jednoduchost a Udržitelnost.


Mohlo by vás zajímat: Vodákům začíná hlavní sezóna. Jak pokrýt rizika pojištěním?


K došlým reakcím se vyjádřil Ericsson Chan, Chief Information & Digital Officer skupiny Zurich: „Šíře a záběr nápadů, jež jsme obdrželi od startupů z celého světa, byla fantastická a neuvěřitelná. Ukázala nám záblesk toho, jak bude obor pojištění vypadat zítra. Naši letošní vítězové přišli s velmi dobře promyšlenými a inovativními řešeními. Těšíme se na jejich další společný vývoj, abychom je přinesli našim zákazníkům a zjednodušili naši vzájemnou interakci s nimi.“

Zurich letos slaví 150. výročí působení na pojistném trhu. Proto je Zurich Innovation Championship zaměřený na další dlouholetou úspěšnou budoucnost. 12 vybraných startupů čerpá nová řešení, například včetně technologie na odhalování a prevenci kybernetické šikany, přístup k monitoringu zdraví a kondice pomocí videí na smartphonech, nástroje k měření a redukci uhlíkové stopy firem i jednotlivců nebo také využití umělé inteligence a blockchainu v procesu vyřízení škod.


Mohlo by vás zajímat: Postřehy Evy Gmentové: Klamavá reklama


Dalším krokem je pro vybrané mladé firmy další prosazení a příprava operativního plánu ve fázi akcelerace během následujících 3 měsíců. To je novinka letošního ročníku soutěže. Během tohoto čtvrtletního období může všech 12 vítězných firem využít finanční i nefinanční benefity poskytované ze strany Zurich. Nefinanční benefity zahrnují například mentoring seniorních manažerů Zurich nebo specializovaných expertů, dále přístup k obchodním případům a podobně. Poté nastane implementační fáze, která by měla přivést úspěšné nápady do života a globálně je využít. Proces testování, růstu a realizace umožňuje společné přijetí těch nejslibnějších řešení.

A kdo byl vítězem letošního ročníku Zurich Innovation Championship?

  • Redesign /Reimage pojištění: Caruso, Garanteasy, Keepers.ai
  • Prevence a minimalizace škod: Adapt Ready, Binah.ai, One Concern
  • Jednoduchost / zjednodušení: Anagog, Democrance, LISA Insurtech
  • Udržitelnost: Deedster, Dynamhex, Salient

Skupina Zurich zůstává v kontaktu i s dalšími účastníky turnaje inovací a bude se globálně snažit otevírat další cesty a způsoby spolupráce s nimi v budoucnu.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články