První islámské digitální pojištění startuje v Německu


			První islámské digitální pojištění startuje v Německu
10.11.2022 Technologie, Produkty

Ambici být pionýrem mezi islámskými InsurTechy má společnost Neova Techafull. Na našem kontinentu přináší první digitální nabídku pojištění v Německu. Základ a strategie podle islámského práva a zvyklostí se výrazně liší od jejích konkurentů na zdejších trzích.

Neova Techafull byla založena loni v listopadu za účelem poskytnutí klientům první evropské digitální pojištění v souladu s islámským právem. Nyní jde „s kůží na trh“ u našich západních sousedů. Zákazníci budou mít možnost sjednat si pojištění jednoduše on-line na webové stránce firmy. Podle vyjádření zástupců Neova Techafull tím společnosti vykazuje „vysoký stupeň udržitelnosti“. Hodlá své služby řídit striktně podle potřeb klientů na principu „bezúročného“ pojištění. Zvláštní pozornost bude věnována doprovodnému servisu. Za pojištěním nového hráče stojí berlínská firma Element na principu White-Label. To obecně znamená, že produkt nebo služba s bílou značkou jsou vyvinuty jednou společností, které ale jiné společnosti rebrandují, aby vypadaly, jako by byly jejich vlastní.


Mohlo by vás zajímat: Markéta Šichtařová: Strach v ekonomice by se dal krájet


Odpovědná mise

Na webové stránce momentálně nabízí Neova Techafull pojištění odpovědnosti, domácnosti a úrazové pojištění. Design webové stránky, formulace a jazyk jsou orientované na islámské uživatele. Neova Techafull byla založena jako dceřiná společnost podílníka Neova, členské firmy finanční skupiny Kuveyt Türk. V Berlíně na sklonku loňského roku začala působit jako první digitální společnost s cílem „šířit v celé Evropě privilegia poskytovaná jejím klientům a sociálně odpovědnou misi“.


Mohlo by vás zajímat: ČKP: Co dělat při dopravní nehodě?


Pojistné klientů je spravováno a investováno v souladu se zásadami šaría. Z pojistného jednotlivců vzniká vzájemný pomocný fond. Z prostředků je krytý i poplatek za správu pojišťovací činnosti. Neova Techafull v uskutečňování pojišťovací činnosti ve jménu „účastníků“ nevystupuje jako pojistitel, nýbrž jejich zástupce. Vznikne-li přebytek, je jménem klienta darován. „Vložte své peníze do společné pokladny na případně vzniklé škody. Z prostředků budou vyplacena pojistná plnění za škody. Pokud na konci doby trvání ještě v pokladně zbydou peníze, poskytněte je jako laskavost,“ píše se na webové stránce. Ve společnosti je činná i tzv. etická rada složená ze členů, kteří jsou odborníci na islámské právo a kteří celý projekt zaštiťují.

Více informací ZDE.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články