Náklady na pojištění domácností a vozidel v Británií letos klesnou


			Náklady na pojištění domácností a vozidel v Británií letos klesnou
16.4.2021 Zahraničí

Podle predikce analytické a poradenské společnosti PwC ve Velké Británii dojde v letošním roce k poklesu pojistného u pojištění nemovitostí a vozidel.

„Vlivem ekonomických efektů covidové pandemie a také konkurenčního boje na trhu pojištění domů, domácností a automobilů předpovídáme pokles sazeb pojistného o 5-10 % v segmentu pojištění vozidel a o 4-8 % v segmentu pojištění nemovitostí,“ sdělil Mohammad Khan, šéf divize pojištění ve společnosti PwC Velká Británie.

Ukazuje se, že velký potenciál podstatných slev je u pokračování smluv zákazníků, kteří zůstávají loajální léta jedné pojišťovací společnosti. Tento odhad ovšem záleží na finálním vlivu reformy FCA, která nemusí být během roku 2021 ještě zavedena. Jde o změny v cenotvorbě uvedené ze strany britské Financial Conduct Authority (FCA) do praxe buď ještě koncem letošního roku nebo počátkem roku 2022. Podle těchto pravidel musí být pojistné za pojištění auta a za pojištění domácnosti či domu stejné jak pro stávající, tak i pro nové zákazníky.


Mohlo by vás zajímat: Počty poradců v 1Q 2021: Pouze TOP 3 se nemění


Mohammad Khan vysvětlil, v čem je efekt této směrnice: „Pokud reforma o tržní cenotvorbě bude zavedena v roce 2021, za uspořené náklady za pojistné u obnovených starších smluv budou klienti, kteří zůstávají léta spojeni se svou pojišťovnou, vděčit zákazníkům, kteří pro sjednání pojištění projíždějí srovnávače a hledají nejnižší nabídky. Důvodem je dosavadní tržní zvyk, že k nalákání nového zákazníka se poskytují slevy. A ty jsou v dosavadní praxi dostupné pro toho, kdo nezůstává sedět, nýbrž absolvuje vyjednávání a obchodování s pojišťovnami každý rok.“


Mohlo by vás zajímat: Postřehy Evy Gmentové: Neserióznost je metla pojišťovnictví


V současných podmínkách ve Velké Británii pokračuje trend menšího počtu dopravních nehod, což má pozitivní vliv zejména na úhradu odškodnění za újmy na zdraví. Vedle toho poklesly i krádeže vloupáním do domů a domácností, protože jsou mnohem více „obsazeny“ populací pracující v režimu home office z domova. To neskýtá bytovým zlodějům velký prostor k nezvané návštěvě.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články