Německo: Nejnebezpečnější jsou silnice nižších tříd


			Německo: Nejnebezpečnější jsou silnice nižších tříd
28.7.2021 Zahraničí

Nejvíce smrtelných nehod v Německu se stane na silnicích nižších tříd, takzvaných „okreskách“. Loni na nich zemřelo více než polovina obětí silničního provozu.

V polovině června sdělil spolkový statistický úřad (Destatis), že v loňském roce podlehlo střetu nebo havárii na okresních silnicích bezmála 59 % lidských obětí, jež celkově zemřely v Německu. Přesně to bylo 1 592 úmrtí. Znamená to, že v průměru zemřel na silnici nižších tříd v SRN jeden člověk každých pět a půl hodiny.


Mohlo by vás zajímat: Zpráva o finanční stabilitě: Jak uspělo pojišťovnictví v zátěžových testech ČNB?


Necelých 30 % obětí připadá na dopravní nehody v intravilánu obcí, 12 % na dálnicích. Celkem přišlo o život loni při nehodě na německých komunikacích 2 719 lidí. Porovnání přitom ukázala, že během koronavirového roku 2020 byly statistiky dopravních nehod nižší než jindy, ale podíl mrtvých připadající na okresky byl i během lockdownů a omezení přibližně stejně vysoký jako dříve: v roce 2019 činil podíl mrtvých na silnicích nižších tříd 58 % a o 10 let dříve dokonce 60 %.

Dopravní nehody na okresních silnicích v Německu jsou zvláště často smrtelné. V průměru připadá mrtvý účastník nehody na 295 neštěstí. Pro porovnání: na dálnicích připadalo na jednoho mrtvého loni 410 dopravních nehod, uvnitř obcí dokonce připadlo na jednu smrtelnou nehodu 2 031 havárií.


Mohlo by vás zajímat: Počty ekonomických subjektů rostou


Celkem zaznamenala policie loni 469 800 dopravních nehod na okresních silnicích. Každá sedmá s nich si vyžádala újmu na zdraví (celkem asi 65 800 nehod), přičemž 1 592 osob přišlo o život, 22 842 osob bylo těžce zraněno a 67 395 osob lehce zraněno.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články