Zajímavost: Britové by byli pro „zelené“ náhradní díly. Chybí možnost volby


			Zajímavost: Britové by byli pro „zelené“ náhradní díly. Chybí možnost volby
31.12.2019 Zahraničí, Produkty

Většina britských motoristů by ráda využívala pro své vozy repasované a recyklované náhradní díly, pokud by dostali možnost si vybrat.

Společnost Allianz provedla ve Velké Británii zajímavý výzkum, jenž ukázal, že 69 % motoristů by volilo při opravách jejich vozidel raději „zelené“ díly. Jako hlavní důvod tohoto výběru uvádí převážně ochranu životního prostředí (77 %). Studie dále přinesla závěr, že více než polovina respondentů očekává od servisů a opravářů, že nabídnou zelené díly, když budou projednávat opravu aut.

Nick Rossiter, manažer pro strategii škod v autopojištění Allianz, prohlásil, že cílem této ankety, která poptala na 250 motoristů, bylo zjistit, jak jsou místní řidiči citliví na použití recyklovaných dílů při opravách jejich vozidel. „Je povzbudivé zjistit, že mnoho z nich se k tomuto postupu staví pozitivně. Recykláty nejsou novým konceptem, ale byla zde v minulosti jasná společenská bariéra. Nyní je stále více lidí připraveno volit ekologicky šetrnější řešení. Dalším benefitem je snížení nákladů na opravy. To může pomoci redukovat tlak na inflaci škod a předcházet průtahům v procesu oprav, nejsou-li nové díly aktuálně dostupné.“


Mohlo by vás zajímat: Průměrná mzda vzrostla reálně o 4,0 %. Jak je na tom pojišťovnictví?


Nicméně stále zůstává silná skupina dotázaných, kteří zelené recyklované díly nepovažují za dobrý nápad (24 %), a docela malá skupina (6 %), pro něž nejsou recyklované díly za žádných okolností přijatelné.

„Je zajímavé, že naše studie odhalila prakticky čtvrtinu respondentů, jež si nejsou jisti, zda by zelené díly akceptovali, a také 6 % takových, kteří spoléhají jen a výhradně na nové náhradní díly. Ukazuje se, že „použité díly“ někdy vyvolávají nejistotu, do jaké míry jsou bezpečné,“ poznamenal k závěrům výzkumu Nick Rossiter. „Ale díly z druhé ruky neznamenají druhořadou kvalitu. „Zelené“ díly jsou velmi přísně kontrolovány a Allianz by nevyužívala nikdy žádné díly, u nichž by nebyla bezpečnost v pořádku. Tady se ukazuje, že více informací a vzdělávání motoristů by pomohlo zdůraznit benefity zelených dílů. Hodláme se z těchto závěrů poučit.“

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články