Zajímavost: Japonští pošťáci budou postiženi za chybné poradenství


			Zajímavost: Japonští pošťáci budou postiženi za chybné poradenství
27.8.2020 Zahraničí

Japonský finanční konglomerát Japan Post Holdings potrestá na 2400 svých zaměstnanců. Zdůvodnění poukazuje na chybně poskytnuté poradenství klientů a na sjednávání pojistných smluv v rozporu s pravidly. Údajně k těmto pochybením docházelo „ve velkém stylu“. Od začátku letošního roku zjistila firma Nippon Yusei K.K., jak se pošta v Japonsku oficiálně jmenuje, chyby a závady ve více než 220 000 obchodních případech. Již dříve prosakovaly zprávy, že s pojišťovacími službami pošty není vše v pořádku.

„Tvrdě pracujeme na tom, abychom si zasloužili zpět důvěru v náš podnik, a omlouváme se za způsobené problémy,“ sypala si japonská pošta popel na hlavu. Ve více než 220 000 případech došlo k nekorektnímu uzavření pojištění s lidmi využívajícími služeb pošty. Finálně bylo postiženo na 60 000 zákazníků. Podle některých informací bylo i loni už odhaleno na 10 000 takových případů v rozporu se zásadami sjednávání smluv.


Mohlo by vás zajímat: ČNB: Jaká je úspěšnost odborných zkoušek za 2Q 2020?


Konkrétně údajně zaměstnanci v rámci dceřiné společnosti Kampo patřící ke skupině radili klientům sjednat obnovu smlouvy se špatnými pojistnými podmínkami. Někteří z nich měli být dokonce nuceni, aby hradili pojistné jak za dosavadní, tak i za novou pojistnou smlouvu. Tyto informace přinesl deník Japan Times. Takové jednání vyvolalo doslova zemětřesení. Pro období mezi lednem a březnem 2020 dokonce finanční dozor zakázal japonské poště prodávat jakékoli pojištění.


Mohlo by vás zajímat: Globální ekonomický výhled: Koronavirus opět na scéně  


Skupina Nippon Yesei K.K. se skládá ze 4 podniků, které vznikly v roce 2007 z původní Japan Post, nástupce japonské státní pošty. Do koncernu náleží doručovací poštovní služba Japan Post Service, poštovní úřady Japan Post Network, poštovní banka Japan Post Bank a také poštovní životní pojištění Kampo Seimel Hoken. Holding zaměstnává na 215 000 lidí, z nichž 195 000 pracuje u pošty, 13 000 v bance a asi 7 000 v pojišťovacích službách. Banka a pojišťovna jsou od roku 2015 na burze, když uskutečnily největší IPO roku.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články