Zajímavost: První americký stát umožnil pojišťovnám investovat do bitcoinů


			Zajímavost: První americký stát umožnil pojišťovnám investovat do bitcoinů
1.6.2020 Zahraničí

V Americe otevřeli novou kapitolu pojistné historie. Ve státu Wyoming mohou pojišťovny od 1. července letošního roku ukládat kapitál do kryptoměn.

Udělený souhlas je „významným průlomem“ pro bitcoin, píše se v oznámení zveřejněném na stránkách btc-echo. Novým zákonem tak stát Wyoming umožnil poprvé investovat pojistitelům digitálně neboli virtuálně. Je to doslova pionýrský čin, říkají experti, který se dotýká nejen USA, ale přitáhne pozornost celého světa.

Digitální aktiva jsou ve státu Wyoming nyní definována takto: „Digitální hodnota jmění zastupuje hodnotu ekonomických, vlastnických nebo přístupových práv, která jsou uložena v programovatelném formátu a zahrnují digitální spotřební statky, digitální cenné papíry nebo virtuální měny.“


Mohlo by vás zajímat: Hromadné žaloby: Jaká je situace v Evropě a ČR?


Pokud pojišťovny tuto novou možnost využijí, byla by to mimořádně pozitivní zpráva pro bitcoiny a další virtuální kryptoměny. Vzhledem k finanční síle pojišťoven by i malá expozice a přimíchání kryptoměn do stávajících portfolií velkých hráčů mezi pojistiteli vedlo k velkým účinkům na trzích kryptoměn.

Kryptoměny jsou novodobé alternativní měny či spíše nehmotné movité věci, existující na základě elektronického záznamu. Původním účelem bylo zrychlení platebního styku do reálného času, což skutečné peníze dlouho neumožňovaly. Vlastně byly kryptoměny bleskovou konkurencí šeků či platebních karet. Bitcoin vznikl v roce 2009 a brzy se stal vyhledávanou alternativou, i v souvislosti s krizí hlavních světových měn.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články