Zajímavost: Špičkové fotbalistky trpí jinými úrazy než mužské protějšky


			Zajímavost: Špičkové fotbalistky trpí jinými úrazy než mužské protějšky
12.7.2019 Zahraničí

Zatímco mužský světový fotbal si právě užívá odpočinku po náročné sezóně, nejlepší fotbalistky planety se nedávno sešly ve Francii, aby odehrály letošní mistrovství světa. A na jejich partii si znovu našly svůj podíl i pojišťovny.

Statistiky úrazových pojistitelů v Německu dokládají, že každé deváté zranění má svůj původ ve sportu. Každé třetí sportovní zranění se stane právě na fotbale, přesněji celých 37 % sportovních úrazů. Podle očekávání se přihodí újma nejčastěji při přehnaně impulzivním kontaktu s protihráčem nebo po faulu. To vše lze zjistit ze zpráv Celostátního svazu německého pojišťovnictví (GDV).

Nicméně se ukazuje i jiná zajímavá skutečnost, ženy se často zraní jinak než jejich mužští kolegové. Fotbalistky utrpí mnohem více svalových zranění v oblasti stehen, kyčlí nebo třísel.

Kromě toho si dámy v důsledku sportovního úrazu přivodí velmi často poškození vazů v kotníku a v koleni. Obzvláště nápadná je frekvence poranění předního křížového vazu v koleni u žen. Ta se vyskytuje 10x častěji u hráček než u hráčů.


Mohlo by vás zajímat: Pojišťovny v jednom šiku proti vládě! Přečtěte si otevřený dopis poslancům


Největší riziko úrazu je u žen podle očekávání při osobních soubojích. Téměř 30 % všech úrazů se v ženském fotbale stane podle údajů světové federace FIFA především tehdy, když situaci předcházel střet dvou hráček o balon. U mužů připadá na tyto souboje bezmála polovina úrazů.

Podobně jako před rokem v Rusku na mistrovství světa ve fotbale mužů, střeží nejlepší ženské klání i ve Francii pojišťovny. Prakticky každá negativní eventualita byla zvážena a nějakou formou pojištěna.

Ať jde o pojištění proti výpadku televizního přenosu, pojištění odpovědnosti pořadatele, ale také pojištění proti ztrátě image. Samozřejmé je pojištění denního odškodného za léčení úrazu nebo pojištění pro případ vzniku sportovní invalidity.

Zdroj: be.invalue.de

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články