VIG: zvýšení zisku téměř o 24 %


			VIG: zvýšení zisku téměř o 24 %

„Na pozadí velmi složitého ekonomického vývoje se nám i v roce 2008 podařilo dosáhnout předpokládaných cílů“, komentoval generální ředitel Dr. Günter Geyer vývoj Vienna Insurance Group (VIG) v roce 2008.

„Naše expanze k východním sousedům, kterou jsme zahájili před téměř dvaceti lety, dnes tvoří základ opakovaně velmi dobrých výsledků našeho koncernu. Podíl společností z České republiky na celkovém zisku před zdaněním poprvé překročil hranici 100 milionů eur. Zhruba 50 procent celkového pojistného a více než 60 procent pojistného z oblasti neživotního a úrazového pojištění pochází z regionu střední a východní Evropy. Na základě celkově potěšitelného vývoje obchodní činnosti v roce 2008 navrhneme orgánům vyplatit kromě dividendy za rok 2008 ve výši 1,10 eur i bonusovou dividendu ve výši 0,90 eur. Považujeme to za projev uznání loajality našich akcionářů v souvislosti s navýšením kapitálu i v nepříznivém burzovním období!“ konstatoval Geyer.

V roce 2008 dosáhla Vienna Insurance Group v oblasti předepsaného (konsolidovaného) pojistného (bez ostatních podílů na pojišťovnách) v porovnání s předchozím rokem nárůstu o 14,3 procenta na celkově 7,90 mld. eur.

Koncernový zisk (před zdaněním, konsolidovaný) v roce 2008 celkově činil 540,80 mil. eur. Tím se stala Vienna Insurance Group v mezinárodním porovnání jednou z mála pojišťovacích skupin, která nemusela snižovat prognózu zisku, ale naopak koncernový zisk oproti předchozímu roku zvýšila o 23,7 %.

Zdroj: VIG

Zdroj: VIG

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články