Pro Susan Spicer, která je majitelkou prominentní restaurace v New Orleans s názvem Bayona, to znamená, že přišla o dodávky čerstvých ryb, mušlí a krabů. Právě ty si přitom velmi oblíbili klienti této restaurace .
Fungující zásobování restaurace čerstvými mořskými plody ukončila ropa, která znečistila záliv.
Právnička Serena Pollack, kterou si majitelka restaurace najala, v žalobě, kterou podala federálnímu soudu, tvrdí, že zmiňovaná restaurace je na dodávkách čerstvých ryb životně závislá a bez nich se neobejde.
V mnohastránkovém zdůvodnění stížnosti Serena Pollack uvedla, že kvůli šířící se ropné skvrně přestali lokalitu navštěvovat turisté, začaly se šířit obavy z možné kontaminace a díky tomu začaly růst i ceny dodavatelů ryb.
"Mnoho žalobců důvody své žaloby zdůvodňuje rovněž jedinečnou kvalitou mořských plodů v oblasti Luisiany a také dobře fungujícími řetězci dodavatelů těchto produktů. A protože tyto řetězce není možné za současné situace podporovat, žalobci zdůrazňují, že jejich byznys byl materiálně poškozen," uvádí Serena Pollack.
Tiskový mluvčí společnosti BP Mark Salt se odmítl se k případu soudního sporu vyjádřit.
Reuters

Komentáře
Přidat komentář