Kooperativa připíše za rok 2008 zhodnocení 4,1 %


			Kooperativa připíše za rok 2008 zhodnocení 4,1 %
23.6.2009 Pojistný trh

Nadstandardní míru zhodnocení 4,1 procenta připíše za loňský rok klientům, kteří mají běžně placené kapitálové, důchodové či investiční životní pojištění s garantovaným fondem, druhá největší pojišťovna na trhu Kooperativa. „Měříme-li tento výnos optikou finanční krize a klesajících či záporných výnosů z jiných forem investic, pokládáme to za nadmíru úspěšný výsledek,“ konstatoval zástupce ředitele Úseku pojištění osob Kooperativy Jindřich Skrip.

Klientům, kteří uzavřeli s Kooperativou kapitálové či důchodové pojištěnípo roce 2004, tak firma připíše 1,7 procenta nad garantovanou technickou úrokovou míru 2,4 procenta. U smluv s jednorázovým pojistným a k mimořádným účtům Kooperativa připisuje 3,5 %.


Kooperativa přes obtížné podmínky na finančních trzích udržuje solidní hladinu zhodnocení finančních prostředků, když dosud vždy zhodnotila vklady klientů nejméně o 4 procenta ročního výnosu. Letošních 4,1 % je dokonce vyšší zhodnocení než v minulém roce, což celkově podtrhuje úspěšnou investiční strategii společnosti. Kooperativa bude o zhodnocení informovat dopisem, celkově jich do schránek klientů odešle přes 75 000.


Přes to, že řada odborníku kvůli klesajícím kapitálovým a akciovým trhům nevěstila investičnímu životnímu pojištění letos lehké období, je tento produkt v portfoliu životních pojištění Kooperativy stále nejprodávanější. „Přisuzujeme to jednak provedené inovaci - nově je Perspektiva pojištěním pro celou rodinu – a dále právě možnosti i v investičním pojištění investovat bezpečně. Pro klienty je velmi zajímavé mít možnost investovat do garantovaného fondu a díky tomu efektivně překonat krizi na finančních trzích,“ doplnil Skrip.

Kooperativa

Zdroj: Kooperativa

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články