Chceme, aby makléři měli dobré jméno


			Chceme, aby makléři měli dobré jméno
31.7.2008 Produkty

RENOMIA, a. s. má výjimečné zkušenosti při pojištění firem a jejich zaměstnanců. V České republice působí již od roku 1993. Jde o největšího makléře založeného ve střední
a východní Evropě. RENOMIA poskytuje komplexní služby v oblasti pojištění a risk managementu. Dle oficiálních statistik je RENOMIA největší pojišťovací makléř v ČR za rok 2005, 2006 a 2007. Zastoupení má rovněž na Slovensku, v Maďarsku a Bulharsku.

Objem zprostředkovaného pojistného činil v loňském roce 2,26 miliard korun. Společnost má 181 zaměstnanců a hodnota pojišťovaného majetku dosahuje 780 miliard korun.

V poslední době RENOMIA zakoupila významný podíl ve společnosti C.E.B., a.s. - Central European Brokers, která se zabývá zprostředkováním pojištění a má registraci pojišťovacího makléře i agenta.

To všechno (ale nejen to) bylo důvodem pro rozhovor s ředitelkou společnosti RENOMIA Jiřinou Nepalovou.

*Kdo je vlastně zakladatelem společnosti RENOMIA?

RENOMIA je 15 let na trhu. Společnost jsem založila v Hranicích na Moravě s jasnou vizí, že se bude RENOMIA rozšiřovat i do jiných míst v České republice. Relativně rychle jsme založili další pobočky v jiných městech a nyní jich máme sedm v České republice.

Nejsme ale jen v České republice. Jsme na Slovensku, v Maďarsku, v Bulharsku a naší střednědobou vizí je, abychom se stali makléřskou firmou, která působí v rámci celé střední a východní Evropy. Tuto vizi chceme realizovat například prostřednictvím akvizice, což pro nás znamená, že hledáme partnery, kteří znají místní trh a kteří by s námi chtěli pobočky v regionech, jako je Polsko, Rusko a Rumunsko, budovat.

*Takže tomu odpovídá i vaše poslední spojení s C.E.B. - Central European Brokers.

Také v České republice chceme využívat příležitostí, které se nám naskytnou. Proto jsme velice rádi, že jsme koupili podíl ve společnosti C.E.B. - Central Europen Brokers.

Když kupujete nějakou firmu, musíte v ní vidět perspektivu do budoucna. Věděli jsme, že firma C.E.B. je velmi dynamická, pracují v ní zkušení lidé, odborníci, a hlavně mají chuť společnost C.E.B. dál rozvíjet. Měli jsme velkou radost z toho, že jsme se dohodli s akcionáři, kteří nám prodali akciový podíl. Současně s tím jsme si přáli, a to se také potvrdilo, aby to přijali s radostí i současní akcionáři, protože jenom tak to může dobře fungovat. Máme stejné cíle, na kterých jsme se společně dohodli.

*Předpokládám, že pokud jde o společné cíle, nebylo nutné dělat nějaké zvláštní ústupky.

Ano, máte pravdu. Hovořilo se spíš o možnostech a příležitostech. C.E.B. a RENOMIA budou dál fungovat jako samostatné společnosti s tím, že společnost C.E.B může využívat zázemí RENOMIA. RENOMIA má své specialisty na různé produkty jako je například pojištění D&O, pohledávek, stavebně montážní pojištění, máme také vlastní risk manažery, kteří zpracovávají rizikové analýzy a zprávy pro úpis rizika. Takže existuje mnoho oblastí, které může využít i společnost C.E.B ve směru ke svým současným klientům.

Samozřejmě je to i o obchodních příležitostech a případném využití  našeho oddělení Employee Benefits a dalších specializací, bude-li o toto ze strany C.E.B. a jejich klientů zájem.

V neposlední řadě je společnosti  C.E.B. k dispozici i mezinárodní zázemí RENOMIA, a to jak samostatné pobočky, tak i to, že RENOMIA je členem jedné z největších celosvětových sítí pojišťovacích makléřů - Worldwide Broker Network (WBN). Ta působí v 70 zemích světa, takže i klienti C.E.B. mohou využívat i tyto služby.

*Zdá se, že C.E.B na takovém spojení vydělala. Ale určitě se najde něco, co mohla nabídnout C.E.B do společnosti RENOMIA.

Určitě. V každém případě, jak již jsem se zmínila, v C.E.B. pracují zkušení odborníci a C.E.B. je rovněž známá velkou obchodní aktivitou. V určitých oblastech můžeme nepochybně využít synergických efektů.

*Lze spojit IT systémy? A bude to vůbec nutné?

RENOMIA má samostatné IT oddělení, kde pracuje 5 kolegů. Vzhledem k tomu, že RENOMIA je hodně daleko, pokud jde o rozvoj IT systému zejména v oblasti péče o klienty, tak i to bude přínosem pro společnost C.E.B.

Je třeba zdůraznit, že společnosti RENOMIA a C.E.B. budou i nadále obchodně působit samostatně. Co nás spojuje je náš společný zájem - poskytovat klientům kvalitní služby a zajistit tak oběma firmám perspektivní růst.

*Konkurence je silná. Jak v této souvislosti vidíte perspektivu pro makléře?

Pojišťovací makléři na českém trhu existují 19 let a to je relativně krátká doba v porovnání se světovým trhem. Jde tedy o nový obor, který má velkou perspektivu. A pokud se týká obchodních příležitostí a růstu firem? V České republice existuje stále nižší propojištěnost ve srovnání se světem. Málo firem má pojištění přerušení provozu, mají sjednané poměrně malé limity na pojištění odpovědnosti za škodu, málo se řeší např. pojištění ekologických škod apod. Je tu mnoho otázek, které se nabízejí pro komunikaci s trhem.

Např. dále oblast risk managementu, i ta se musí ještě víc rozvíjet, protože cílem a rolí makléře není za každou cenu jen pojišťovat, ale také radit v tom, jak ochránit rizika, jak je eliminovat. V tom je velký potenciál, který dává možnost tento obor posouvat dál.

Další velkou příležitostí pro makléře je oblast osobních druhů pojištění. Většina našich spoluobčanů nemá zkušenosti se sjednáním pojištění prostřednictvím pojišťovacích makléřů, protože lidé si obvykle sjednávají pojištění prostřednictvím jednatelů, agentů pojišťoven. Ve světě je běžné, že i tohle dělají pojišťovací makléři. Takže ta příležitost, které se určitě makléři chopí, je právě tady, v  pojištění občanů. Proč se má občan obracet jen na pojišťovnu a nemá znát více produktů, více možností, nebo proč nemá vědět více o svém pojištění?  Právě tady vidím velkou příležitost pro makléře.

Věřím, že pojišťovací makléři ji brzy začnou využívat.

 

*Takže jsme se plynule dostali k makléřům. Kde je berete? 

Mezi mými kolegy v RENOMIA jsou lidé, kteří mnoho let pracují v oboru pojišťovnictví a do RENOMIA přišli z pojišťoven nebo jiných makléřských firem. Máme také několik kolegů, kteří přišli z jiného oboru, např. bankovnictví, telekomunikace. Někteří zaměstnanci RENOMIA k nám přišli přímo po škole, ať už střední či vysoké a svoji profesní kariéru od počátku budují v naší společnosti.  Proto mne velmi těší, že existuje skupina zkušených profesionálů v pojištění, kteří se chtějí více zapojit do toho, aby se i na vysokých a středních školách lépe než doposud vyučovalo pojišťovnictví, aby měli studenti možnost zúčastnit se stáží jak v zahraničí, v pojišťovnách a také v makléřských firmách.

 

Druhou část rozhovoru vám přineseme zítra.

Zdroj: RENOMIA, a.s.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články