Zisk Hannover Re prudce vzrostl


			Zisk Hannover Re prudce vzrostl

Jsou to především finanční problémy pojišťoven, které zvedají poptávku po zajištění. To mělo za následek růst příjmů a zisku Hannover Re v první polovině roku 2009.

Hrubé předepsané pojistné Hannover Re vzrostlo na 5,3 miliardy eur (4,1 miliardy eur v 2008). To je růst o 26,7 %.

Čisté zasloužené pojistné se vyšplhalo na 4,5 miliardy eur (3,4 miliardy). Ve srovnání se stejným obdobím roku 2008 zaznamenalo růst 30,8 %.

Podle slov generálního ředitele Ulricha Wallina lze pozorovat celosvětově rostoucí poptávku po zajištění, zejména pokud jde o pojištění úvěrů a záruk. Sečteno a podtrženo, celosvětové perspektivy pro zajištění v oblasti neživotního pojištění jsou velmi slibné.

Hrubé předepsané pojistné v neživotním pojištění vzrostlo ve srovnání se stejným obdobím roku 2008 o 16 % a dosáhlo 3,1 miliardy (2,7 miliardy).

Letos ve druhém čtvrtletí zaregistrovala Hannover Re pouze průměrný počet velkých škod. Nejrozsáhlejší z nich byla havárie letadla Air France. V airbusu, který se zřítil letos 1. června do moře při cestě z Rio de Janeira do Paříže, zahynulo všech 228 lidí, kteří byli na palubě.

Pozůstalí po obětech tragédie by od pojišťoven měli dostat zhruba 330 milionu dolarů, informoval francouzský deník Le Monde.

Předmětem usilovného jednání s Hannover Re je v současné době částka 30 miliónů eur.

Celkové náklady na škody, jak uvedla Hannover Re, dosáhly objemu 163 miliónů eur (před rokem to bylo jen 130 miliónů).

Zdroj: Hannover Re

Zdroj: Hannover Re

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články