Do Partners přichází Martin Podávka. Co další personální změny?


			Do Partners přichází Martin Podávka. Co další personální změny?

Do finančně poradenské společnosti Partners přichází v říjnu nový produktový ředitel Martin Podávka (43). Před svým nástupem do Partners působil více než 15 let ve společnosti Allianz.

„Martin patří mezi nejschopnější, nejznámější a nejrespektovanější produktové odborníky na trhu. Je to také známý bojovník proti zbytečným poplatkům a netransparentnosti v životním pojištění. Sdílíme tak stejné hodnoty. O Martinovi říkám, že je tak chytrý a vytrvalý, že mít ho v produktové debatě jako oponenta nebylo nikdy jednoduché. Mít ho na své straně je ale obrovská výhra,“ říká Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Martin Podávka během své kariéry v Allianz postupně prošel od pojistné matematiky přes produktový vývoj až na pozici ředitele Market Management, s odpovědností za strategický marketing, inovace a digitalizaci. Během jeho působení Allianz pojišťovna například ukončila prodej investičního pojištění s absurdními počátečními poplatky nebo zavedla na českém trhu dosud unikátní autopojištění s férovou cenou podle ujetých kilometrů.


Mohlo by vás zajímat: Psychická onemocnění a možnosti jejich pojištění


V oblasti digitalizace se Martinovi Podávkovipodařilo během posledních tří let převést polovinu všech klientů na bezpapírovou komunikaci a uvést mobilní aplikaci umožňující snadno ovládat pojistné a penzijní smlouvy pomocí chytrého telefonu.

„Přicházím do Partners v úžasném období. Největší společnost finančního zprostředkování a poradenství významně investuje do vytvoření vlastních poskytovatelů finančních produktů. Po vytvoření vlastní investiční společnosti je aktuálně na řadě životní pojišťovna. Mým cílem je využít všechny své zkušenosti a klientům i poradcům nabídnout inovativní služby a produkty. To vše stavíme na hodnotách jednoduchosti a férovosti, které velmi dobře rezonují se strategií skupiny Partners," řekl Martin Podávka.


Mohlo by vás zajímat: INSIA radí: Chalupářská sezona končí, pozor na zloděje!


Krize v Partners?

Martin Podávka však do Partners přichází také v době, kdy skupinu podle informací portálu investujeme.cz zasahuje odchod významných struktur. Se společností se loučí zemská ředitelství Michala Oppla a Karla Marouška, následovat je údajně mohou i další.


Více informací z portálu investujeme.cz si přečtěte ZDE


Skutečný rozsah odchodu finančních poradců z Partners je podle serveru zatím nejistý. Neověřené zprávy hovoří o 200 poradcích, některé odhadují ještě více. Před dvěma týdny však uváděl Petr Borkovec, generální ředitel a majoritní vlastník Partners, pouze několik desítek obdržených výpovědí v souvislosti s odchodem dvou struktur. „Postavili to naštěstí hodně na nereálných slibech a negativních emocich, takže jim to většina nevěří. Výsledek je, že výpovědí přišlo 48 a některé z nich byly pod časovým a jiným tlakem a budou je rušit. Firma se zbavila lidi, kteří netáhli za jeden provaz a stejným směrem a je o to naopak silnější,“ uvedl Petr Borkovec k dotazu portálu investujeme.cz


Mohlo by vás zajímat: Google zablokoval zavirovanou aplikaci. Desetitisíce Čechů ji však používá


Na druhou stranu finální množství odchodů může být významně větší, než co dosud vyplývá z již podaných výpovědí. Kromě ověřených odchodů zmíněných struktur Michala Oppla a Karla Marouška odcházejících do nově vznikající entity Sirius vyplývají na povrch spekulace o dalších odcházejících. Podle investujeme.czse objevují jména jako Cisarzová či Chmelař.


Více informací z portálu investujeme.cz si přečtěte ZDE


Zdroj: Partners; www.investujeme.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články