Změny v dozorčí radě finanční skupiny UNIQA. Kdo se stal jejím předsedou?


			Změny v dozorčí radě finanční skupiny UNIQA. Kdo se stal jejím předsedou?

Zoran Višnjić byl k 23. listopadu 2022 zvolen do funkce předsedy dozorčí rady UNIQA pojišťovny, a.s., UNIQA penzijní společnosti, a.s. a UNIQA investiční společnosti, a.s. Nahradil dosavadního předsedu Roberta Gauciho, který se rozhodl pokračovat v pracovní kariéře mimo koncern UNIQA Insurance Group. Jeho kompetence převzal Zoran Višnjić ke stávající odpovědnosti a povinnostem vyplývajícím ze stejné pozice v dozorčí radě polské UNIQA.

Personální změna byla již oznámena České národní bance jako orgánu finančního dozoru všech tří společností, jichž se změna v obsazení dozorčí rady týká. Současně bylo zažádáno o zápis do obchodního rejstříku. V rámci pojišťovny a investiční společnosti funkce Zorana Višnjiće pokrývá i aktivity na slovenském finančním trhu; oblast penzí dozoruje v České republice.


Mohlo by vás zajímat: ČAP Insurance talk: U mikrofonu Tomáš Tesař


Zoran Višnjić má bohaté zkušenosti z procesu řízení transformace a změn v odvětví pojišťovnictví. Členem Management Boardu společnosti UNIQA International v různých funkcích byl už od roku 2011. Ve své současné pozici předsedy dozorčí rady UNIQA Polsko nesl v uplynulých dvou letech odpovědnost nejen za implementaci nové koncernové strategie UNIQA 3.0, ale řídil i úspěšný proces integrace polské UNIQA po její fúzi s lokálně většími aktivitami AXA.  

Kromě toho nejsou pro Zorana Višnjiće zdejší trhy ve střední Evropě nové: jako místopředseda působil v dozorčí radě české UNIQA pojišťovny v letech 2016-2020.

„Zoran Višnjić je perfektním kandidátem pro roli předsedy dozorčí rady v UNIQA Česko a Slovensko, protože se osvědčil a zanechal pozitivní stopu v Polsku. Specifické lokální zkušenosti a know-how se mu budou hodit nyní i v Česku a na Slovensku. Kromě toho je Zoran zosobněním skutečného mezinárodního ducha koncernu a vzájemné spolupráce napříč našimi zeměmi ve skupině, což je velmi důležitou součástí naší strategie UNIQA 3.0 a její implementace v regionu CEE. Spojením těchto zdrojů a kompetencí ve funkci předsedy dozorčí rady pro naše zdejší tři největší trhy se dostáváme o další krok kupředu v naší transformační cestě, abychom se stali agilnější, více proklientskou a digitální pojišťovací společností,” komentoval změnu Wolfgang Kindl, CMO Customer & Markets International.


Mohlo by vás zajímat: Jaroslav Daňhel: Uplynulý rok byl nejsložitější v polistopadové historii


„Velmi se těším, že budu nyní spolupracovat i s kolegy v Česku a na Slovensku. Jsem přesvědčen, že společně v naší transformaci postoupíme na další úroveň, a ještě úžeji spojíme naše tři velké trhy v Česku, na Slovensku a v Polsku vzájemnou spoluprací, výměnou znalostí, zkušeností a dosahováním synergií,” řekl Zoran Višnjić. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články