Lloyd´s otevřel v Číně základní školu


			Lloyd´s otevřel v Číně základní školu
9.11.2009 Pojistný trh

Lloyd´s oznámil otevření své základní školy v čínské provincii Yunnan. Škola je ve vesnici Laomeng poblíž vietnamských hranic a nabídne možnost vzdělání 280 žákům v osmi třídách.

V současné době má škola 162 žáků včetně 40, kteří ve škole bydlí v průběhu týdne. Škola zaměstnává 6 učitelů a členů personálu.

Výstavbu zastřešoval čínský ministr zahraničí, který zřídil fond pro lidi z odlehlé provinice Yunnan poté, co vesnice Jinping a Laomeng byly zničeny při sesuvu půdy v listopadu 2008. Příčinou byly povodně. Budovy byly zcela zničeny a rodiny musely přesídlit.

Lloyd´s daroval 50 000 liber na vybudování a vybavení nové školy a školního hřiště. Finanční prostředky umožnily postavit rovněž noclehárnu pro žáky, kteří by jinak museli dojíždět pět hodin, aby se dostali každý den do školy a zpět.Při příležitosti otevření nové školy konstatoval předseda představenstva Lloyd´s Lord Levene, že Lloyd´s potěšila možnost pomoci školu vybudovat a umožnit dětem pokračovat ve vzdělání. „Jsme s Čínou spojeni obchodně a doufáme, že nová škola pomůže navazovat nové vztahy s mladou generací,“ uvedl Lord Levene.

LLoyd´s dostal povolení od čínského regulátora (China´s Insurance Regulatory Commision – CIRC) otevřít zajišťovací společnost v Šanghaji v dubnu 2007. Předtím v průběhu tří let poskytoval Lloyd´s Číně přeshraniční zajišťovací služby.

Zdroj: Insurance Services Network

 

Share/Bookmark

Zdroj: Insurance Services Network

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články