Václav Hönig: ČPP nabízí pojištění od sklepa až po střechu


			Václav Hönig: ČPP nabízí pojištění od sklepa až po střechu
29.5.2020 Rozhovory, Produkty

Jednou z častých překážek, které lidi odrazuje od sjednání majetkového pojištění, je zbytečná komplikovanost pojistných smluv. Podle Václava Höniga, ředitele úseku neživotního pojištění ČPP, je důležité, aby pojištění bylo co nejjednodušší a hlavně přehledné. Lidé musejí vědět, proti čemu jsou pojištěni a na jaké částky.

Na co by lidé měli pamatovat u pojištění majetku?

Především by měli pamatovat na to, aby jejich obydlí – pomyslná střecha nad hlavou – byla vždy dostatečně pojištěna. To totiž u mnoha domácností neplatí. Není výjimkou, že lidé nemají svůj majetek pojištěn vůbec, nebo často na nízké pojistné částky. Oba případy znamenají velký problém, pokud dojde k vážnému poškození obydlí či dokonce jeho zničení.


Mohlo by vás zajímat: Krize jako příležitost ke změně bezpečnosti silničního provozu


Jestliže má mnoho lidí svoje obydlí pojištěno na nízkou částku, tak to je při sjednávání pojistný poradce na tuto skutečnost neupozorní?

Tento problém se vůbec netýká poradců. Hlavním důvodem podpojištění totiž bývá to, že pojistná smlouva nebyla dlouhou dobu aktualizována. To platí zejména při každém větším zhodnocení majetku, jako například při instalaci nových oken, dveří, nové střechy a podobně. Hodnota majetku tím vzroste, ale pojistná částka na smlouvě se nezmění.

Stejně tak je potřeba brát v potaz i skutečnost, co udělaly ceny nemovitostí za poslední roky. Pokud je pojistná smlouva stará deset let či ještě více, pojistná částka už také neodpovídá dnešním poměrům. V případě pojistné události pak obdrží rodina adekvátní náhradu, ale tato částka nemusí stačit na opravu poničeného obydlí či dokonce pořízení bydlení nového.

Co je lepší – sjednat si pojištění majetku u poradce na pobočce, nebo přes internet?

To záleží na konkrétním případě. Nabídka některých pojišťoven může být poměrně složitá, a tak se lidé už nemusejí úplně orientovat v pojistných podmínkách. Pak se jim může stát, že na některá důležitá pojistná rizika zapomenou. Tomu jsme v ČPP předešli s naším majetkovým pojištěním Domex+. Maximálně jsme zjednodušili nastavení tohoto pojištění.

Lidé jsou zde pojištěni proti všem rizikům a vyberou si jen pojistný limit, který jim bude vyhovovat. Na výběr mají ze tří variant. Velice jednoduše se tak mohou pojistit od sklepa až po střechu. Díky tomu je v podstatě skoro jedno, jakou formou si lidé toto pojištění u nás sjednají. Navíc ČPP slaví letos 25 let na trhu a pro naše klienty jsme připravili speciální dárek v podobě 25% slevy na naše nejprodávanější produkty. K nim patří i náš Domex+.


Mohlo by vás zajímat: Díváme se na počty zemřelých osob správně?


Kolik platí Češi v průměru za pojistnou ochranu svého majetku?

Částka, kterou lidé platí za ochranu svého nemovitého majetku, není nikterak vysoká. V průměru se podle našich statistik jedná o zhruba 2000 korun ročně. To znamená jen něco málo přes pět korun denně za ochranu majetku v hodnotě milionů korun, na kterém je navíc rodina závislá. Asi netřeba zdůrazňovat, že střechu nad hlavou by si lidé měli vždy pojistit. Přesto lidé důležitost majetkového pojištění stále podceňují.

Zdroj: oPojisteni.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články