ČSOB Pojišťovna opět připsala vysoký výnos ze životních pojištění


			ČSOB Pojišťovna opět připsala vysoký výnos ze životních pojištění

Úspory, které mají lidé uložené v životních pojištěních ČSOB Pojišťovny, se loni zhodnotily až o 5,4 procenta. Tento výnos připsala ČSOB Pojišťovna všem svým klientům, kteří si u ní uzavřeli její nejprodávanější životní pojištění Spektrum.

 

 

„Pro klienty je to dobrá zpráva, výnos připsaný za rok 2006 je nejen vysoko nad úrovní loňské inflace, ale také vysoko nad úročením běžných bankovních vkladů," konstatoval Karel Svoboda, člen představenstva a ředitel divize životního pojištění ČSOB Pojišťovny. Zhodnocení ve výši 5,4 procenta připsala ČSOB Pojišťovna svým klientům u pojištění Spektrum také za roky 2005 a 2004.

 

Celkové zhodnocení životních pojištění se skládá z garantované úrokové míry, která u v současnosti uzavíraných smluv může ze zákona činit nejvýše 2,4 procenta ročně, a podílu na zisku, připisovaného na základě úspěšnosti pojišťoven při investování svěřených prostředků. U životních pojištění uzavíraných v minulosti může být garantovaná úroková míra vyšší než 2,4 procenta a u těchto smluv připíše ČSOB Pojišťovna za rok 2006 zhodnocení dokonce až 6 procent.

 

Životní pojištění má u ČSOB Pojišťovny, která je čtvrtou největší pojišťovnou na domácím trhu, uzavřené téměř 440 tisíc klientů, protože však někteří z nich si sjednali více pojištění, přesahuje celkový počet aktivních smluv půl milionu. Naprostá většina klientů má přitom své životní pojištění uzavřené tak, že může využít daňových úlev garantovaných státem, jež mohou dosáhnout až 3840 korun ročně. Všem klientům, kteří mohou požádat o úlevu na dani z příjmu, již ČSOB Pojišťovna rozeslala potvrzení o výši zaplaceného pojistného za rok 2006, celkem těchto potvrzení bylo 380 tisíc. Zaměstnanci, jimž přiznání o dani z příjmu zpracovává mzdová účtárna, musí podklady pro daňovou úsporu za životní pojištění předat k vyřízení nejpozději do 15. února.

 

V životním pojištění vykázala ČSOB Pojišťovna v loňském roce růst předepsaného pojistného o 12 procent na 4,432 miliardy korun. Její tržní podíl tím podle předběžných údajů ČAP stoupl na 9,4 procenta. Obchod se loni slibně vyvíjel jak u běžně placených, tak zejména u jednorázově placených produktů, kde lze v poslední době pozorovat vysoký zájem klientů především o investiční životní pojištění. Celkem bylo loni sjednáno více než 47 tisíc nových smluv životního pojištění s objemem obchodní produkce 2,2 miliardy korun.  U nových smluv, kde klienti platí pojistné průběžně, dosahuje průměrné pojistné 7100 korun ročně, u jednorázově placených pojištění, která se prodávají hlavně v obchodní síti ČSOB, je tato částka podstatně vyšší a přesahuje 180 000 korun.

 

ČSOB Pojišťovna je univerzální pojišťovna, která nabízí široké spektrum životních i neživotních pojištění občanům, malým a středním podnikatelům i největším korporacím. V současné době spravuje milion pojistných smluv. Měřeno předepsaným pojistným je čtvrtou největší pojišťovnou na domácím trhu. Tři čtvrtiny jejích akcií vlastní belgická pojišťovna KBC Verzekeringen NV z nadnárodní skupiny KBC, 25 % drží Československá obchodní banka. Přední světová ratingová agentura S&P zvýšila v prosinci 2006 dlouhodobý úvěrový rating a rating finanční síly ČSOB Pojišťovny na stupeň BBB+ a přidělila mu pozitivní výhled.

 

 

Tisková zpráva ke stažení [DOC, 45 KB]

 

 

 

Kontakty pro média:
Jitka Polívková
tisková mluvčí
ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB
tel. +420 466 022 178
e-mail: jitka.polivkova@csobpoj.cz
 
Michal Urban
AC&C Public Relations
Heleny Malířové 3, 169 00 Praha 6
tel. +420 220 517 947
e-mail: michal.urban@accpr.cz

Zdroj: csobpoj.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Související články