ČNB spustila web se stanovisky a odpověďmi na odborné regulatorní dotazy


			ČNB spustila web se stanovisky a odpověďmi na odborné regulatorní dotazy
26.1.2021 Spektrum

Česká národní banka spustila webovou aplikaci pro uveřejňování stanovisek a odpovědí na regulatorní dotazy. Databáze obsahuje stanoviska a odpovědi od roku 2008 týkající se odborných regulatorních témat.

V rámci dohledu nad finančním trhem Česká národní banka poskytuje účastníkům finančního trhu podporu při řešení nejasných otázek s cílem usnadnit plnění povinností, které jim předpisy na finančním trhu ukládají, a tak předcházet porušování těchto předpisů. Stanoviska a odpovědi na odborné regulatorní dotazy jsou zveřejňovány prostřednictvím této samostatné aplikace. Databáze obsahuje stanoviska a odpovědi od roku 2008.


Mohlo by vás zajímat: Ivan Špirakus: Pandemie připomíná hollywoodský film. Vakcinace je jediné řešení


Vyhledávací formulář umožňuje fulltextové vyhledávání a vyhledávání podle vztahu ke konkrétnímu předpisu, či oblasti úpravy. Tento způsob uveřejňování stanovisek a odpovědí na regulatorní dotazy nahradí dosavadní způsob publikování tzv. odpovědí na dotazy. Pro zadání odborných regulatorních dotazů platí nadále Přístup České národní banky k poskytování odpovědí na dotazy v oblasti finančního trhu, a případně související formulář. 

Webovou aplikaci naleznete ZDE.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články