Bezpečný nákup ojetého auta online: Jak na to?


			Bezpečný nákup ojetého auta online: Jak na to?

To, co bylo před pár lety nemyslitelné, je nyní realitou. Pro ojetá auta se již nemusí chodit do autobazarů ani vyhledávat na internetu inzeráty od lidí, kteří chtějí svá auta prodat dál, v době internetové se totiž ojetá auta kupují online.

Dodržujte pravidla a držte se doporučení

Než se do světa nakupování po internetu pustíte a rozhodnete se koupit auto online, je několik věcí, které byste měli vědět a také několik, na které byste si měli dát pozor. Pokud budete důslední a neopominete žádnou zásadu online nakupování, budete se moci radovat z kvalitního vozu za příznivou cenu.

Nakupujte pouze u ověřených prodejců

První zásada nakupování online zní: nakupujte pouze u ověřených prodejců. Jak je poznáte? Řiďte se referencemi a recenzemi od zákazníků. Zeptejte ve svém okolí a nechte si poradit i od svých známých a kamarádů. Třeba vám doporučí takové prodejce, o kterých byste se jinak nedozvěděli.

Vyžadujte celostní prohlídku vozu

Jestliže si kupujete přes internet vůz ze zahraničí a nemáte možnost vidět ho na vlastní oči, vyžadujte od prodejce celostní prohlídku vozu. Ta vám pomůže rozhodnout se, zda vůz vyhovuje vašim požadavkům a splňuje všechny parametry. Také požadujte doplňkové fotografie, pokud máte pocit, že v inzerátu některé části vozu chybí.

Pokud se jedná o spolehlivého prodejce, neměl by být žádný váš požadavek problematický. Profesionální prodejci si totiž uvědomují, že zákazník je něco jako VIP a mělo by se k němu tak přistupovat. V případě, že ze strany prodejce pocítíte, že vám nechce vyjít vstříc, a jediné, co ho zajímá, je pouhý zisk, poohlédněte se jinde.

Než vám vůz dorazí

Splňuje auto veškeré vaše požadavky, prošlo kontrolou od zkušeného mechanika, platba proběhla podle plánu a vaše auto je již na cestě? Pořiďte si zatím nějaké doplňkové vybavení, které při řízení oceníte. Ve vašem arzenálu by rozhodně neměla chybět autokamera.

Ta je praktická při nehodách, dá se použít jako důkaz pro pojišťovny v případě nějakého poškození a vyplatí se i na parkovištích. Když si totiž pořídíte autokameru, která se dá spustit pohybem, můžete mít zaznamenané i dění na parkovišti či v parkovacích domech, protože mnohdy právě při parkování dochází k menším poškrábáním, jejichž původ se bez kamery nedá dohledat.

Preferujte garanci vrácení vozu

Až vám vůz dorazí nebo si jej vyzvednete, neváhejte ihned podstoupit testovací jízdu. Díky ní totiž zjistíte, jak si s vozem rozumíte. A jelikož nikdy nevíte, jak vám daný automobil vyhovuje, dokud si jej nevyzkoušíte, preferujte nákup u prodejců, kteří nabízí možnost vrácení auta. Kvůli nevyhovujícím potahům auto určitě nevracejte, ty se dají i s novými autokoberci nakoupit za pár stovek.

Nevyhýbejte se nákupu automobilu online, pokud si pohlídáte všechny náležitosti, je to bezpečné a budete s výsledkem spokojeni.

Zdroj: Carvago

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS