Pětina nesnídá, polovina nesvačí. Češi si přesto myslí, že jedí zdravě

Pětina nesnídá, polovina nesvačí. Češi si přesto myslí, že jedí zdravě
Pětina nesnídá, polovina nesvačí. Češi si přesto myslí, že jedí zdravě
15.11.2023 Spektrum

Povědomí Čechů o zdravém stravování se zlepšuje, za evropským průměrem však stále zaostáváme. Jako zdravé tuzemští strávníci vnímají především čerstvé potraviny, v mnohem menší míře řeší například nadměrně velké porce. Při výběru restaurace se navíc Češi stále řídí především cenami, které dlouhodobě rostou. Oproti roku 2020 za oběd průměrně zaplatíme o 46 korun více. Celkově na stravování české domácnosti nejčastěji vynaloží mezi 20 a 30 % svých příjmů. Unikátní vhled do stravovacích návyků napříč ČR přináší rozsáhlý mezinárodní průzkum Barometr FOOD.

Přidejte na komentář

 

Pozn.: položky označené * jsou povinné.