INSIA opět v žebříčku 50 nejrychleji rostoucích společností střední Evropy


			INSIA opět v žebříčku 50 nejrychleji rostoucích společností střední Evropy
16.10.2008 Technologie

Mezinárodní auditorská společnost Deloitte každoročně vyhlašuje prestižní anketu Deloitte Technology Fast 50 CE, která je určena pro 50 nejrychleji rostoucích technologických společností střední Evropy.

V žebříčku se umístil jeden český pojišťovací makléř - INSIA. O tom, co stojí za tímto úspěchem jsme hovořili s předsedou představenstva společnosti INSIA a.s., Ing. Petrem Markem.



Nejprve bych Vám chtěla pogratulovat k letošnímu vynikajícímu umístění v renomované soutěži. Co stojí za tímto úspěchem?


Děkuji. Do tohoto žebříčku jsme byli nominováni zejména díky našemu on-line systému YETI. Každoročně investujeme do jeho vývoje vysoké částky, v letošním roce je to téměř 10 milionů korun. Toto ocenění, ve spojení s prudkým nárůstem členů makléřské sítě INSIA jen potvrzuje, že původní myšlenka, na které stojí celá naše filozofie, byla správná. Tento rok jsme byli také poprvé nominováni do kategorie 500 nejrychleji rostoucích společností Evropy, Blízkého východu a Afriky Deloitte Technology FAST 500 EMEA.



Zmínil jste Vaší filozofii. V čem vlastně spočívá?


Dobře ji vystihuje heslo „malá – velká firma“. Našim pojišťovacím makléřům poskytujeme špičkové zázemí nadnárodní společnosti, oni se však i nadále rozvíjí samostaně a poskytují klientům služby v místě jejich působení.



Co by si čtenáři oPojištění.cz měli představit pod on-line systémem YETI?


YETI je revolučním systémem určeným pro každodenní práci pojišťovacího makléře. Unikátní je zejména v tom, ze kromě evidence smluv obsahuje i kompletní agendu kanceláře makléře a vše propojuje do dokonale spolupracujícího celku. Systém neustále zlepšujeme tak, aby práce makléře byla co nejvíce efektivní a každý se tak mohl naplno věnovat rozvoji vlastní společnosti a novým ochodům. Na vývoji systému YETI spolupracujeme již několik let se společností KYBERIE. V současné době programátoři připravují novou verzi YETI New Generation.



Síť pojišťovacích zprostředkovatelů INSIA působí na českém trhu od roku 2004, někteří její členové již od roku 1992. Od té doby jste se stali významnými hráči v oblasti pojišťovnictví, což dokazuje i nový produkt INSIA OFFICE, uvedený na trh v září. Co mi k němu můžete říct?


Tady je právě vidět jedna ze zásadních výhod spolupráce v síti. Můžeme si dovolit uvádět na trh vlastní špičkové produkty, na kterých spolupracujeme často i s několika pojistiteli současně. S pomocí systému YETI zajišťujeme kompletní administrativu smlouvy, včetně přímého inkasa pojistného. Díky této efektivitě a obrovskému počtu klientů, kterým podobné produkty můžeme poskytnout, máme nabídku, které se jen těžko konkuruje. Náš makléř má v ruce exkluzivní, pro klienta nejvýhodnější produkt, který nemá nikdo jiný. INSIA OFFICE je jednou z posledních novinek, u jejichž zrodu INSIA stála.



Dívala jsem se na Vaše netradičně pojaté stránky Úspěšnýmakléř.cz. Jak vznikly?


Máme velmi šikovné kolegyně v marketingovém a v obchodním oddělení, které mají spoustu skvělých nápadů. To nejlepší se však často rodí na kolektivnim „brainstormingu“, který pořádáme k důležitým otázkám i napříč mezi odděleními. Obsah www.uspesnymakler.cz vznikl přesně tímto způsobem.



V nedávné době se Vaše společnost přetransformovala na akciovou společnost. Proč jste se rozhodli k tomuto kroku?


V loňském roce se nám podařilo překročit magickou hranici jedné miliardy zprotředkovaného pojistného. Tento krok byl pouze dalším logickým milníkem v dynamickém rozvoji INSIA.



Takto úspěšné společnosti se jistě musí hrnout nabídky investorů. Oslovil Vás již někdo?


Ano, propojení špičkové technologie se stabilitou tradičního obchodního modelu je pro investory velmi zajímavá oblast. Nám se však daří velmi rychle růst i bez vnějších investic. Museli bychom v ní tedy vidět i další přidanou hodnotu, například rozvoj na trzích, kde se makléř z „východu“ jen těžko prosadí. Současná doba navíc investorům příliš nepřeje.



Děkuji Vám za rozhovor

AV

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články