Robert Gauci opouští finanční skupinu UNIQA


			Robert Gauci opouští finanční skupinu UNIQA

Prezident dozorčí rady finanční skupiny UNIQA ČR a SR Robert Gauci se rozhodl, že tuto společnost opustí. Jako důvod uvedl, že jej čeká nové profesní dobrodružství. Robert Gauci před svým působením v UNIQA vedl jako předseda představenstva pojišťovnu AXA, která v uplynulém období se společností UNIQA úspěšně fúzovala.

„Aktuálně probíhají mé poslední dny ve společnosti UNIQA. Uplynulé dva roky, kdy jsem vedl integraci a transformaci subjektů AXA a UNIQA v České republice a na Slovensku, byly úžasným lidským i profesním dobrodružstvím. Pracovat s tolika skvělými lidmi, společně přijímat novou vizi a utvářet novou firemní kulturu byla vzrušující zkušenost. Jsem hrdý na to, že jsem mohl pracovat v tak skvělé firmě, a jsem vděčný za to, že jsem měl možnost otevřít novou historickou kapitolu společnosti UNIQA! Po šesti letech v Praze však nadešel čas, abychom se s rodinou zamysleli nad naší budoucností, a rozhodnutí, které jsme učinili, bylo pro můj další osobní i profesní krok jasné – otevřeme novou kapitolu života na místě, které je mi velmi blízké a kde brzy začnu nové profesní dobrodružství,“ uvedl ke svému odchodu z UNIQA Robert Gauci.


Mohlo by vás zajímat: Markéta Šichtařová: Češi se ženou do ztráty


„Rád bych srdečně poděkoval všem kolegům a přátelům, kteří mi byli po celé ty roky tak blízcí. Bez nich by moje dosavadní osobní i profesní cesta nebyla možná. Byli tu pro mě, pomáhali mi dělat správná rozhodnutí, dívali se na věci z různých úhlů pohledu, zpochybňovali mé názory, pomáhali mi stát se lepším člověkem a lepším manažerem. Moc všem děkuji,“ dodal Gauci.

Robert Gauci strávil 17 let své kariéry ve společnosti ALICO/MetLife, s manažerskou zodpovědností za region západní Evropy. Později působil v roli generálního ředitele této společnosti v Itálii. Následně začal pracovat ve společnosti AXA. Nejprve v roli provozního ředitele v Itálii a poté se v roce 2016 přestěhoval do Prahy jako generální ředitel AXA Česká republika a Slovensko. Po fúzi AXA a UNIQA se přesunul na pozici prezidenta dozorčí rady UNIQA v ČR a SR. „Sehrát aktivní roli při změně světa a vytvořit dlouhodobě udržitelnou přidanou hodnotu pro klienta“ – tak zní motto, které jej provází během jeho kariéry.

„Bylo mi potěšením s Robertem Gaucim v uplynulých téměř třech letech spolupracovat. Podařilo se nám vytvořit novou silnou společnost s vynikajícím týmem. Současná UNIQA má jasnou vizi a strategii! Robertovi přeji vše nejlepší jak v profesním, tak i v soukromém životě. Ať se všechny Vaše sny stanou skutečností," uvedl generální ředitel UNIQA pojišťovny Martin Žáček.


Mohlo by vás zajímat: Allianz: Riziko požáru na moři roste s převáženými lithiovými bateriemi


Výsledky pojišťovací části skupiny UNIQA v ČR a SR

Za prvních šest měsíců tohoto roku předepsala UNIQA v ČR a SR na pojistném celkem 9,36 miliardy korun. Z toho podíl 6,15 miliardy korun připadal na ČR a částka 3,21 miliardy korun (asi 132 milionů EUR) na SR. Česká a slovenská UNIQA se tak podílela v mezinárodní části koncernu UNIQA Insurance Group na celkovém předepsaném pojistném bezmála třetinou. Kmen pojistných smluv UNIQA pojišťovny v ČR a SR překonal ke konci června 2022 hranici 3 milionů kusů; konkrétně jich bylo 3 006 000 (bez započtení dílčích akčních a krátkodobých kontraktů). Na UNIQA Česká republika koncem června 2022 připadalo 1,8 milionu a na UNIQA Slovenská republika 1,2 milionu pojistných smluv.  Hrubý zisk (EBT) dosáhl hodnoty 658,4 milionu korun, čistý zisk pojišťovny působící v ČR a SR činil celkem 559,6 milionu korun.

UNIQA pojišťovna působí v rámci evropské skupiny UNIQA Insurance Group (UIG) se sídlem ve Vídni. Předepsané pojistné koncernu ve sledovaném období vzrostlo meziročně o 3,8 % na 3,44 miliardy EUR. Pozitivního výsledku bylo dosaženo i přes limitované možnosti na Ukrajině v důsledku probíhající války a zastavení nových aktivit v Rusku (Rakousko meziročně +4,3 %; region CEE + 3,8 %).  Sesterské UNIQA v Evropě (17 zemí mimo domovské Rakousko, včetně UNIQA v ČR a SR) vykázaly předepsané pojistné ve výši 1,23 miliardy EUR a podílely se na celkovém vybraném pojistném UNIQA Insurance Group už ze 37,1 %. UNIQA Česká republika přinesla bezmála pětinu; společně s UNIQA Slovensko téměř třetinu mezinárodního pojistného UIG.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články