Direct téměř dvojnásobně vzrostl v pojištění majetku


			Direct téměř dvojnásobně vzrostl v pojištění majetku

První pololetí letošního roku bylo i přes opatření týkající se koronaviru pro Direct pojišťovnu úspěšné. Oproti předchozímu roku celkově vzrostla o téměř 30 procent.

I když je Direct pojišťovna vnímaná převážně jako specialista na autopojištění, poslední dobou se jí daří i v dalších oblastech. Největší skok je vidět v pojištění majetku a odpovědnosti, kde meziročně vzrostla za poslední pololetí o téměř 96 %. Čísla vycházejí z aktuální statistiky České asociace pojišťoven, která porovnává předepsané smluvní pojistné.


Mohlo by vás zajímat: ČKP: Počet pojištěných vozidel v ČR zatím stále roste


„V pojištění majetku a odpovědnosti jsme začali velmi růst už v druhé polovině minulého roku. Je to dané tím, že jsme se na tuto oblast zaměřili, mírně jsme upravili produkt, aby co nejvíc odpovídal očekáváním a potřebám klientů, a propagovali ho u našich partnerů,“ vysvětluje velký nárůst mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Unikátní online sjednání pro realiťáky

Podobně se Directu dařilo i v pojištění podnikatelů, kde pojistné meziročně narostlo o 80 %. „Je to mimo jiné díky tomu, že jsme dokázali nabídnout unikátní online sjednání povinného pojištění odpovědnosti pro realitky a realitní makléře. Díky tomu si mohli tuto novou povinnost u nás splnit jednoduše za pár minut,“ říká Maťašeje.


Mohlo by vás zajímat: Nálet černých labutí aneb jaká rizika by mohla překonat COVID-19?


Celkový růst o 30 procent

Direct pojišťovně se dařilo i v dalších oblastech jako je povinné ručení a havarijní pojištění. Celkově tak za první pololetí vzrostla o téměř 30 % oproti loňsku „I když samozřejmě období karantény mělo na sjednávání pojistek vliv, tak na celkových číslech se to tolik nepodepsalo a vypadá to, že se situace rychle dostává do normálu,“ dodává Maťašeje.

Více informací ZDE

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články