GČP: Končí s pojišťováním konvenčních uhelných elektráren skupiny ČEZ


			GČP: Končí s pojišťováním konvenčních uhelných elektráren skupiny ČEZ
18.6.2021 Tiskové zprávy

Generali Česká pojišťovna od roku 2022 nebude pokračovat v pojišťování konvenčních uhelných elektráren skupiny ČEZ. K tomuto rozhodnutí dochází po vzájemném jednání, v rámci něhož se zástupci největší české pojišťovny a skupiny ČEZ vzájemně shodli na ukončení spolupráce v této oblasti ještě v tomto roce.  

Boj proti klimatické krizi a podpora opatření v oblasti klimatu jsou klíčovými prioritami Generali České pojišťovny i celé skupiny Generali, jíž je pojišťovna součástí. „Proto omezujeme aktivity v oblasti pojištění uhelných elektráren. Příkladem je právě aktuální dohoda se skupinou ČEZ,“ komentuje situaci Karel Bláha, člen představenstva Generali České pojišťovny.


Mohlo by vás zajímat: 1Q 2021: Generali má provozní zisk +11 %. Berkshire Hathaway čistý zisk 12 mil. $


Souhlasíme s vědeckou komunitou ohledně potřeby rychlé dekarbonizace, počínaje energetickým sektorem a klademe tak velký důraz na dekarbonizaci našeho pojišťovacího portfolia. V posledních dvou letech jsme v rámci skupiny Generali rozhodli o neobnovení pojistného krytí pro čtyři společnosti spřízněné s uhlím, protože jsme od nich v uspokojivé podobě nezískali jejich plány na jeho opuštění. Naši strategii boje proti klimatické krizi samozřejmě průběžně aktualizujeme,“ dodává Karel Bláha.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články