Nový portál Googlu umožní porovnávat pojistky pro automobily


			Nový portál Googlu umožní porovnávat pojistky pro automobily
14.1.2015 Zahraničí

Americká společnost Google připravuje novou službu, která (americkým) uživatelům umožní porovnávat pojistky povinného a havarijního ručení od vybraných partnerů.

Google údajně již dva roky připravuje službu zvanou Google Compare Auto Insurance Services. Jak už její název napovídá, uživatelé si budou moci pomocí tohoto portálu porovnat jednotlivé pojistné podmínky řady partnerů. V současné době má Google licenci na provozování své nové služby v osmadvaceti amerických státech včetně Kalifornie, Texasu, Arizony a New Yorku. Google od roku 2012 nabízí stejnou službu ve Velké Británii. Ta umožňuje porovnávat nabídky více než 125 smluvních partnerů. Pokud si uživatel smlouvu uzavře skrze jeho portál, vezme si Google od pojišťovny provizi.

Stránky, které porovnávají pojistky, jsou v Evropě populární, ve Spojených státech je však tato oblast poměrně přísně regulována a firmy si musejí opatřovat licence k jejímu provozování v jednotlivých státech. Ellen Carneyhová ze společnosti Forrester Research očekává, že Google Compare Auto Insurance Services budou v rámci pilotního programu spuštěny v Kalifornii ještě v tomto čtvrtletí a následovat bude jejich spuštění ve státech Illinois, Pennsylvánie a Texas.

Zdroj: http://pcworld.cz/

Zdroj: Pcworld.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články