Spojují se dva nadnárodní obři


			Spojují se dva nadnárodní obři
13.6.2008 Akvizice a fúze

Willis Group Holdings, nadnárodní pojistný makléř, a Hilb Rogal &Hobbs Company HRH), jeden z největších zprostředkovatelů pojištění a risk managementu, oznámili spojení obou společností.

 

Ohlášená transakce by měla zdvojnásobit výnosy společnosti Willis v severní Americe a posílit její postavení v roli lídra tamního rostoucího trhu.

 

Očekává se, že transakce bude dokončena ve 4. čtvrtletí 2008 - poté, co ji schválí regulační orgány. Cena transakce je 2,1 miliardy dolarů a představuje 2,4 násobek odhadovaných výnosů společnosti HRH za rok 2008.

 

Spojení dvou vzájemně se doplňujících obchodů podstatně posílí pozici společnosti Willis v tak důležitých oblastech jako je severní Amerika včetně Kalifornie, Floridy, Texasu, Illinois, New Yorku, Bostonu, a dalších regionů.

 

Transakce ještě víc posílí postavení společnosti Willisjako lídra středně velkého makléřského trhu.

 

“Smyslem této transkace je především růst. Je to důležité pro náš severoamerický byznys. Právě HRH dokáže v tak atraktivních a rostoucích oblastech dostat náš byznys na vyšší úroveň,” uvedl Joe Plumeri, předseda představenstva a generální ředitel Willis a dodal: “Síla HRH, která vhodně doplní Willis, a její pozitivní vliv, nám pomůže při akceleraci , kterou jsme úspěšně zahájili prostřednictvím strategie s názvem Profilování naší budoucnosti”.

 

HRH má podle slov Joe Plumeriho několik makléřů, kteří patří k nejlepším na světě. “Jsme pyšní na to, že máme příležitost stát se partnery tak kvalitním odborníkům. Máme stejnou zálibu v tom, abychom byli vždy prvotřídní a nic nám nebrání dosáhnout takové dokonalosti společně. To je ta nejlepší zpráva pro naše klienty. Rosteme do nadnárodní velikosti a odborníci jako HRH jsou pro nás zdrojem talentů. To vše by mělo přinést zhodnocení našim akcionářům,” konstatoval Plumeri.

 

Čísla mluví za vše

Na žebříčku Top Ten Global Insurance Brokers , který vydal Insurance Information Institute, je Willis Group Holding Ltd. na třetí příčce s výnosy ve výši 2 341 milionů dolarů. Hilb Rogal & Hobbs Co. je na místě devátém s objemem 696 milionů dolarů.

 

Willis odhaduje, že ohlášená transakce zvýší výnos na akcii v roce 2009 o 7 procent, o rok později o 10 % a v roce 2011 dokonce o 14 %.

 

Nová společnost, která vznikne sloučením obou společností, se bude jmenovat Willis HRH.

 

Podrobné plány na to, jak dvě tak velké společnosti dát dohromady, vznikají právě teď. Akcionáři jsou ujišťování , že půjde o hladký process, bez jakýchkoliv zádrhelů. (Teorie je však jedna věc, praxe druhá. Mnoho tak velkých společností se spojilo a výsledek nesplnil očekávání. Přejme oběma společnostem, že se jim tak velké spojení skutečně podaří – pozn.red.).

 

Pár vět z historie

Willis Group Holding je vedoucí makléř, který vyvíjí a nabízí pojištění, zajištění, risk management a nabízí služby aktuárů nejrůznějším společnostem a institucím na celém světě. Má vice než 300 kanceláří  ve 100 různých zemí. Tým čítající okolo 16 000 lidí slouží klientům ve 190 zemích světa.

 

Na svých webových stránkách o sobě Willis tvrdí, že makléřská společnost vznikla již v roce 1826. Prošla mnohým přejmenováním a několika fúzemi a od roku 1999 používá oficiální název Willis Group Holding.

 

HRH je podle svého vlastního hodnocení osmý největší zprostředkovatel pojištění a risk managementu v USA. Má víc než 140 kanceláří v USA a po celém světě.

 

Je mladší příbuzný společnosti Willis, je mu teprve 25 let.

 

www.willis.com

Zdroj: www.willis.com

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články