Nové evropské plány pojišťovny Aviva


			Nové evropské plány pojišťovny Aviva
27.10.2009 Pojistný trh

Aviva plc („Aviva“), pátá největší pojišťovací skupina na světě, představila v Londýně novinky pro své obchodní aktivity v rámci Evropy (vyjma Velké Británie) a integraci svého evropského podnikání. Aviva chce využít významné příležitosti ke svému růstu, které nabízí jak ne zcela propojištěný trh západní Evropy, tak i rozvíjející se trh střední a východní Evropy.


Aviva plc již jmenovala nový panevropský management a začala integrovat fungování dvanácti samostatných evropských společností prostřednictvím plánu „Quantum Leap“. Tato integrace umožní společnosti vybudovat panevropský přístup k distribuci, zjednodušit produktovou nabídku a zrychlit uvádění nových produktů na trh.  Od přechodu na tento operační model Aviva očekává významné zvýšení výkonnosti evropské části a vytvoření konkurenční výhody v regionu Evropa.


Evropský byznys je hlavním přispěvatelem k finančnímu výkonu skupiny Aviva. V první polovině roku 2009 se evropské společnosti Aviva, včetně Delta Lloyd, podílely na výsledcích celé skupiny 50 procenty v oblasti životního a důchodového pojištění a 44 procenty na provozním zisku (dle IFRS). Aviva Europe oznámila, že integrační aktivity již dodaly první finanční přínosy. Ve srovnání s prvním pololetím 2008 snížila Aviva Europe (vyjma Delta Lloyd) náklady z EUR 606 mil. na EUR 578 mil. v prvním pololetí 2009.


„Jednotné fungování v Evropě je velmi významným krokem pro  společnost Aviva. Pomůže nám zlepšit kvalitu našich produktů, zvýší výkonnost a přinese užitek našim zákazníkům a akcionářům,“ komentuje tuto změnu Andrea Moneta, generální ředitel Aviva Europe. 

AVIVA


 

Share/Bookmark

Zdroj: AVIVA

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články