Investování se nesmí podcenit. Allianz Real Estate roste


			Investování se nesmí podcenit. Allianz Real Estate roste
3.12.2019 Spektrum

Součástí pojišťovací činnosti je investování, které často rozhoduje o celkovém výsledku pojišťovny. Například společnost Allianz Real Estate, která je správcem aktiv skupiny Allianz a zodpovídá za investice do nemovitostí, spravovala k 30. červnu 2019 aktiva v hodnotě 67,1 mld. EUR. Od počátku tohoto roku narostla její aktiva o 3,6 mld. EUR. Podle samotné Allianz je to důsledkem pokračující expanze v Evropě, USA a v asijsko-pacifickém prostoru, stejně jako diversifikace podle druhů a sektorů investic i způsobů investování.  

Pokud jde o investice do akcií, vzrostly za období od počátku tohoto roku do 30. červnu 2019 ze 44,2 mld. EUR na 48,2 mld. EUR, tj. o 9,1 %. Silný nárůst těchto investic byl vykázán ve všech třech pro Allianz klíčových regionech – v Evropě, USA i v asijsko-pacifickém prostoru. Nejvyšší přírůstek za sledované období byl zaznamenán v Asii s tím, že dosáhl 20 % a příslušné investice se zvýšily na 3,6 mld. EUR. V USA tyto investice vzrostly o 14 % na 5,7 mld. EUR a v Evropě o 7,4 % na 37,8 mld. EUR.

K nejvýznamnějším transakcím v oblasti nemovitostí patřilo v 1. pololetí 2019 získání 49 % účasti na kancelářské nemovitosti v New Yorku (v legendární administrativní budově „30 Hudson Yards“) za 342 mil. EUR a akvizice skvělé kancelářské a maloobchodní budovy „Castellana 200“ se smíšeným využitím v centru Madridu za 250 mil. EUR. V srpnu 2019 bylo pak oznámeno zřízení společného podniku se společností Gaw Capital za účelem koupě budov „Duo Tower“ a „Duo Galleria“ v Singapuru.


Mohlo by vás zajímat: PRVNÍ KLUBOVÁ se mění v pojišťovnu PILLOW. Hledá nového investora


V oblasti logistiky patřilo mezi nejdůležitější transakce uzavření partnerství se společností AEW ve výši přes 290 mil. EUR ohledně investic v logistice ve Velké Británii či ujednání o investici ve výši přes 600 mil. EUR do fondů, které jsou spravovány globální investiční firmou GLP, přičemž má být investováno do technologicky vyspělých logistických aktiv v Číně a Japonsku. Úvěrové portfolio Allianz Real Estate činilo ke konci června 2019 v Evropě zhruba 7,7 mld. EUR a v USA 11,2 mld. EUR. Mezi klíčové transakce patřilo například financování od banky „Southbank Central“ se sídlem v Londýně ve výši 200 mil. EUR pro dceřinou společnost korporace Starwood Capital Group a refinancování v hodnotě 164 mil. EUR pro kancelářskou budovu „92 Avenue de France“ v Paříži, a to o ploše 22 000 m2.  

Allianz Real Estate hodlá rozšiřovat svoje aktivity každoročně. Do roku 2024 chce mít ve správě aktiva ve výši 100 mld. EUR.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články