Mendelova univerzita otevírá studium Technické znalectví a likvidace pojistných událostí


			Mendelova univerzita otevírá studium Technické znalectví a likvidace pojistných událostí
7.10.2016 Spektrum

Česká komora samostatných likvidátorů pojistných událostí ve spolupráci s Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně připravila další běh specializačního studia Technické znalectví a likvidace pojistných událostí.

Tento již třináctý běh studia bude zahájen 21. října 2016 a probíhá kombinovanou formou přímé výuky, konzultace, samostudia a závěrečná práce dle individuálního zadání.

Výuka probíhá na Mendelově univerzitě v Brně, a to vždy jednou za 14 dní, vždy v pátek od 9:00 hodin. Celkový časový rozsah specializačního studia je 200 hodin.

Studijní program umožňuje zájemcům získat potřebné odborné kvalifikace k úspěšnému výkonu nejen v oboru likvidace pojistných událostí (samostatný likvidátor pojistných událostí) a znalecké činnosti, ale i v příbuzném oboru odhadce majetku (dle živnostenského zákona).

Kvalitu oboru zaštiťuje tým prof. Ing. Jana Marečka, DrSc., dr. h. c., soudního znalce jmenovaného ministrem spravedlnosti ČR, uznávaného odborníka v technických a environmentálních oborech s mnohaletou praxi při vyčíslování škod pro pojistitele, soudy a ostatní instituce.

Technické znalectví je multidisciplinární obor, zabývající se zkoumáním příčin, průběhu a důsledků negativních technických a příbuzných jevů všech oborů. Je významným nástrojem hledání a určování materiální pravdy a objasňování jevů pro účely řízení před státními orgány zejména v řízení trestním a občanskoprávním, pro potřeby správních orgánů a institucí, případně i pro potřeby ostatních právních subjektů.

Likvidace pojistných událostí je, byla a bude perspektivním oborem činnosti. Náročnost této disciplíny samozřejmě vyžaduje širokou škálu znalostí a praktických zkušeností, které by měl každý likvidátor mít pro objektivní posouzení vzniklých škod. Likvidátor potřebuje mít pro ohodnocení škody nejen potřebné znalosti pojistné problematiky, pojistných smluv a všeobecných pojistných podmínek, ale také znalosti z oblasti technické a oceňovací (odhadcovské).

Cena

32 990,- Kč - základní cena,

30 490,- Kč - pro členy a zaměstnance členů ČAP, AČPM a KSZ,

29 990,- Kč - pro členy a spolupracovníky ČKSLPU,

25 990,- Kč - pro studenty českých vyšších odborných a vysokých škol,

ceny výše uvedené jsou konečné za celé studium a neobsahují DPH —pořadatel studia není plátce DPH.

Podmínky přijetí ke studiu

  • ukončené nejméně středoškolské vzdělání s maturitou,
  • zaplacení ceny studia,
  • volné místo ve studijní skupině.

 

Studium je čtyřsemestrální (říjen 2016 – červen 2018).

Podrobnější informace o tomto studiu a přihlášku naleznete na webových stránkách České komory samostatných likvidátorů pojistných událostí a na stránkách Mendelovy univerzity v Brně, Institutu celoživotního vzdělávání v sekci Technické a ostatní kurzy.

 

Kontakt, další informace a přihlášky: Petr Nauš, tel.: 602 743 133, e-mail: 98HCQOQ96lyz_W7r

Zdroj: ČKSLPU

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články