Generali Real Estate odkoupila v Praze centrálu skupiny Generali


			Generali Real Estate odkoupila v Praze centrálu skupiny Generali

Pod záštitou fondu Generali Real Estate (GREF), který je spravován společností Generali Investments CEE, dokončila Generali Real Estate akvizici dvou prvotřídních kancelářských budov na pražském Pankráci od společnosti CPI Property Group.

V budovách sídlí od roku 2008 centrála skupiny Generali pro střední a východní Evropu a v posledních dvou letech byla přizpůsobena hybridnímu pracovnímu modelu, aby zajistila flexibilitu a bezpečnost práce pro své uživatele.

V souladu s nejvyššími standardy ESG projde tento objekt rozsáhlou rekonstrukcí, jejímž cílem je minimalizovat uhlíkovou stopu snížením spotřeby energie a zvýšením využití obnovitelných zdrojů energie a chytrých technologií. Komplex bude vybaven zázemím pro cyklisty, dále inteligentními parkovacími systémy, nabíjecími stanicemi pro elektromobily a novými prostory pro spolupráci, a bude umožňovat plně bezbariérový přístup.


Mohlo by vás zajímat: Robert Kareš: Kde leží zásadní rozdíl v pohledu na pojišťování cizinců v ČR?


Kancelářské budovy o rozloze 37.700 m2 se nacházejí v dynamické kancelářské čtvrti Pankrác na Praze 4, vyhledávané pro své ideální napojení na městskou hromadnou dopravu a dostupnost služeb. Tuto lokalitu, která již nyní patří mezi nejvýznamnější kancelářské čtvrti ve městě, ještě více umocní nová trasa metra D, jejíž dokončení se plánuje v blízké budoucnosti.

Nová akvizice potvrzuje ústřední postavení střední a východní Evropy v investiční strategii společnosti Generali Real Estate, která se zaměřuje na vysoce kvalitní aktiva v hlavních evropských metropolích, jako je například Praha. Díky této nové investici nadále upevňuje společnost Generali Real Estate své postavení jednoho z hlavních evropských investorů v segmentu kancelářských budov.


Mohlo by vás zajímat: 3Q 2021: Zurich hlásí novou produkci v ŽP +25 %. Talanx má čistý zisk +39 %


Ramon Spoladore, ředitel pro region střední a východní Evropy a severských zemí společnosti Generali Real Estate, k tomu uvedl: „Jsme nesmírně spokojeni s uzavřením této transakce, která představuje jeden z největších obchodů s kancelářskými budovami v Praze v roce 2021. Skupina Generali nyní konečně vlastní v Praze svůj domov. V souladu se špičkovými požadavky ESG plánujeme kompletní rekonstrukci tohoto aktiva, abychom jej přeměnili v ještě udržitelnější budovu, navrženou na základě transparentnosti, etiky, integrity, rozmanitosti a inkluze.“

Zdroj: Generali Real Estate

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články