Pojišťovna VZP podala trestní oznámení


			Pojišťovna VZP podala trestní oznámení

Pojišťovna VZP, a.s. (PVZP) podala trestní oznámení o spáchání trestného činu podvodu, neoprávněného podnikání a poškození cizích práv.

V současné době se množí případy, kdy jsou klientům na webových stránkách nabízeny pojistné produkty PVZP od společností, které nejsou oprávněny je distribuovat. Subjekty neoprávněně dlouhodobě uvádí obchodní firmu a logo společnosti PVZP. Klientům dokonce nabízejí možnost úhrady pojistného ve splátkách, ačkoliv nemají oprávnění od České národní banky k poskytování spotřebitelského úvěru.


Mohlo by vás zajímat: Ekonomické dopady zastavení dodávek energetických surovin z Ruska do Evropy


Na webových stránkách subjektu byl zveřejněn mimo jiné i dopis, který společnost PVZP zaslala svým obchodním partnerům, což může navozovat mylný dojem, že subjekt rovněž patří mezi obchodní partnery společnosti PVZP.


Mohlo by vás zajímat: Exkluzivní fotogalerie: Jak proběhlo předávání cen ankety Pojišťovna roku


Společnost PVZP činí právní kroky, od aktivit takovýchto subjektů se důrazně distancuje a doporučuje klientům, aby uzavírali pojistné smlouvy výhradně se zprostředkovateli řádně registrovanými ze strany České národní banky, kteří mají zároveň se společností PVZP uzavřenu příslušnou smlouvu, která je v době sjednávání pojištění platná. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články