Slavia a policie představily projekt zaměřený na pátrání po pohřešovaných lidech


			Slavia a policie představily projekt zaměřený na pátrání po pohřešovaných lidech
15.9.2022 Tiskové zprávy

Projekt se jmenuje se Ztracená pomněnka a jeho cílem je motivovat lidi k vzájemné pomoci, empatii a všímavosti. Ocenění v něm získají ti, kterým nejsou lhostejné problémy ostatních, dokáží pomoci v pravou chvíli a jejich dobrovolné zapojení do pátrání přispěje k nalezení pohřešované osoby, přestože nejsou profesionálními záchranáři.

„Ztracenou pomněnkou chceme poukázat na to, že hrdinové nejsou pouze ve filmech a počítačových hrách, ale že jsou to velmi často obyčejní lidé,“ vysvětluje generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser. „Ačkoliv pojišťovnictví pracuje s oceňováním rizik u věcí i osob, velmi dobře víme, že lidský život je ve skutečnosti nenahraditelný. Často jej může zachránit pouhá všímavost. Kamerové systémy nejsou všude, ale oči a cit máme všichni,“ dodává Waisser.


Mohlo by vás zajímat: 2Q 2022:  MAPFRE reportuje pojistné +7,3 %. Provozní zisk Berkshire je 16 mld. $


„Policie České republiky si Mezinárodní den pohřešovaných dětí, takzvaný pomněnkový den připomíná každoročně 25. května a využívá ho k rozšiřování povědomí veřejnosti o tématu pohřešovaných dětí i dalších osob,“ říká policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek. Právě v tento den se totiž v roce 1979 v New Yorku ztratil cestou do školy šestiletý chlapec, a přestože následovalo rozsáhlé pátrání, nebyl bohužel nikdy nalezen.

„Ztracená pomněnka se ale nechce zaměřovat pouze na děti, protože stejnou pozornost potřebují při pohřešování i ostatní, velmi často třeba senioři,“ dodává plk. Jan Rybár, vedoucí odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. „Velkou pomoc při pátrání často přináší zapojení dobrovolníků, dobrovolnických organizací i široké veřejnosti a jsem rád, že touto cestou budeme mít možnost
ty nejobětavější za jejich pomoc ocenit,“
doplňuje Vondrášek.


Mohlo by vás zajímat: 2Q 2022: Sampo má solventnostní poměr 233 %. Hrubé předepsané pojistné R+V roste


Policisté pátrající po pohřešovaných dětech, dospělých či seniorech budou průběžně hledat v jednotlivých krajích vhodné kandidáty, ze kterých společně se zástupci pojišťovny vyberou toho, kdo si ocenění zaslouží nejvíce.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články