Kniha Martina Podávky a Martina Szabo: 30 tipů pojištění vozidel


			Kniha Martina Podávky a Martina Szabo: 30 tipů pojištění vozidel
31.5.2021 Pojistný trh

Knih o pojištění je málo a těch dobrých typu „Život jako riziko“ ještě méně. I proto nás zaujala informace o nové knize o pojištění vozidel. Na otázky odpovídal přímo jeden z dvojice autorů, Martin Podávka.

Proč vznikla knížka právě o pojištění vozidel?

Naprosto upřímná odpověď je: některým finančním produktem se začít musí :). A protože jsem minulý a předminulý rok strávil tvorbou polštářového pojištění vozidel, pročetl všechny pojistné podmínky na trhu, příslušné zákony, vyhlášky a benchmarky, bylo rozhodnuto. Druhým důvodem je jednoduchý fakt, že povinné ručení musí ze zákona mít uzavřené každý majitel vozidla, a tedy počet pojistných smluv tohoto produktu v Česku je obrovský. A do třetice: setkával jsem se s názorem běžných lidí, že pojištění vozidel je komodita a že mezi jednotlivými produkty není rozdíl. Není nic vzdálenějšího pravdě a doufám, že po přečtení knížky se mi podaří nositele podobných názorů přesvědčit o opaku.


Mohlo by vás zajímat: Motivace pro Česko? Dohledový orgán radí, jak používat srovnávače


Pro koho je kniha určena?

Naším cílem nebylo vytvořit knihu pro finanční poradce, ale dostat informace jednoduše a srozumitelně k běžným spotřebitelům. Právě proto jsme zvolili hodně netradiční formát. Celou knihu lze přečíst za 30 minut. Každé z 30 témat je popsáno systémem špatně/dobře včetně grafického znázornění pomocí barev černá/bílá. A nesmí scházet obrázky, ze které patří obrovské poděkování Martinovi Szabo. Ovečky a brontosaurus u mě vedou! Budeme ale rádi, pokud si i poradci najdou chvilku a knížku prolistují. Možná mezi 30 tématy najdou i něco, o čem zatím neslyšeli a co bude dobrým argumentem pro jejich klienty k vylepšení současného pojištění.

Kniha, Martin PodávkaBudou další díly řady 30 tipů a pokud ano, kdy?

Na Facebooku jsem udělal veřejný slib: pokud do začátku prázdnin bude přes 1 000 stažení, pak během léta napíšeme druhý díl věnovaný pojištění osob. To je výzva, dostat složitější produkt do 30 tipů jednoduše vysvětlených, ale s Martinem si dost věříme (úsměv). Takže zůstává poslední otázka: kde lze knihu získat? Kniha je volně ke stažení na webu 30tipu.cz ZDE

Na stránce lze i zanechat komentář nebo otázku, budeme rádi za každou zpětnou vazbu. Výhodou elektronických knih je, že vylepšení se dají dělat velice rychle. Už přemýšlíme nad tím, že před Silvestrem vydáme speciální verzi doplněnou o vtipy z oblasti pojištění vozidel. Pokud nějaký znáte, můžete nám ho poslat už nyní, v knize vás rádi uvedeme jako přispěvatele.

Děkujeme za rozhovor.

Pro web akademiepojisteni.cz
Dušan Šídlo

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Reklama na jednu pojišťovnu

Petr - specialista na POV,  3. 6. 2021

Kniha je pouhou reklamou na jednu pojišťovnu navíc obsahují formální chyby. Čtení je bohužel ztrátou času.

RSS

Související články